Van'da deprem sonrası öğrenciler rektörlüğe yürüdü

Van'da meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremin ardından Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) öğrencileri rektörlüğe yürüdü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2012 06:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkez üssü Van merkeze bağlı Karagündüz köyü olan, 5.0 büyüklüğündeki deprem, deprem sonrası yurtlarda kalan öğrenciler, rektörlüğe yürüdü. Rektörle görüşmek isteyen öğrencilerle özel güvenlikçiler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Depremden hemen sonra hastaneye giderek fenalaşan öğrencileri ziyaret eden Prof. Dr. Battal, öğrencilerin rektörlüğe yürüdüğünü öğrenmesiyle makamına gitti. Rektör Prof. Dr. Battal ve yardımcıları ile birlikte gün ağarıncaya kadar öğrencilerin sorunlarını dinledi. Öğrencilerin ayrılmasıyla İHA muhabirinin sorularini yanitlayan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, herkese geçmiş olsun dilekleri ile sözlerine başladi. YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, aslında şunu hep gördüklerini ve depremin beraberinde ciddi bir gerginliğin oluşturduğunu söyledi. Prof. Dr. Battal, yoğunlaştırılmış eğitim yaptıklarından, sınav stresi ve birde 5.0 şiddetindeki depremin meydana gelmesiyle çocuklarda stres ve gerginlik bu şekilde kendini hissettirdiğini söyledi. Kendileri ile konuştuklarını ifade eden Prof. Dr. Battal, ?'Birçok öğrencimiz çıkarken de şunu söyledi, ??Hocam özür dileriz burada biraz taşkınlık oldu ama bizde gerginiz. Derslerimiz ve depreminde yaşanmasıyla biraz gerildik'' dediler. Çocuklarımızla konuştuk. Sorunlarını aldık. Sorunları ile ilgili senatomuzu toplayarak çözümlerin üzerinde duracağız. Zaten normalde barınma sorunları yok. Çocuklar tabi deprem nedeni ile bütün yurtlarımız güçlendirilmiş olmasına rağmen orada da biraz panik içerisine girmişler. Halbu ki bu depremden hemen sonra Kandilli Rasathane Müdür Yardımcısı ile Doğan Kalafat'a ulaşarak sordum. Onlarda bu depremin 23 Ekim 2011 tarihindeki 7.2 şiddetindeki depremin artçısı olarak değerlendirdiklerini söylediler'' dedi.

Öğrencilerin talepleri arasında derslerinin yoğun olduklarından şikayet etiklerini ifade eden Prof. Dr. Battal, ?'Kendilerine ben şunu söyledim. Depremden sonra kendileri de bunu kabul ediyor. Bunu başka hangi tür programla yapabilirdik. Mecburen yoğunlaştırılmış dersler olması gerekiyordu. Bu dönemde devam zorunluluğu vardı. KPSS'ye hazırlanıyorlar. Doğal olarak ta bunları gergin hale getiriyor. Bununla ilgili nasıl biraz daha rahatlama olur gibi talepleri vardı. O talepleri de dinledik. Yarın senatoda toplantısında acaba bu devamlılığı biraz daha gevşetebilirmiyiz. Ve ya o devamla aldığımız kararı nasıl kullanabiliriz. Yarın bunları senato toplantısında görüşeceğiz'' şeklinde konuştu.

Depremde panikten dolayı şok geçiren ve hastanede tedavileri yapıldığı sıra kendilerini ziyaret ettiklerini ifade eden Prof. Dr. Battal, ?'Çocuklarımızın tedavileri yapıldıktan sonra taburcu edildiler. Sadece bir öğrenci birinci kattan atladı. ?'Niye atladın'' diye sorduğumda, ?'O da ben daha önce de bunun denemesini yapmıştım. Deprem olunca atladım'' dedi. Demek ki o panikle atlayınca dengesiz yere düşüp ayağını burktu. Ayrıca bütün öğrencilerimiz de taburcu oldu'' şeklinde sözlerini tamamladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber