İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Hükümet, Kamu Yönetimi Reformu'nun ikinci ayağı olan Yerel Yönetimler Reformu'na son şeklini veriyor.

Haber Giriş : 10 Aralık 2003 12:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hükümet, Kamu Yönetimi Reformu'nun ikinci ayağı olan Yerel Yönetimler Reformu'na son şeklini veriyor.

Başbakanlık'ta son düzeltmeleri yapılan Belediye Kanun Tasarısı, Büyükşehir Belediye Tasarısı ve İl Özel İdaresi Tasarısı önümüzdeki günlerde Meclis'e sevkedilecek. Kamu Yönetimi Temel Yasası'nın Meclis'e sevkedilmesinin ardından Yerel Yönetimler Reformu ile ilgili hazırlıklara da hız verildi. Bakanlar Kurulu tarafından son şekli verildikten sonra TBMM'ye gönderilecek olan Yerel Yönetimler Reformu, Belediye Kanunu, Büyükşehir Belediye Kanunu ve İl Özel İdaresi Kanunu olarak üç alanda düzenlemeleri öngörüyor.

5 BİN METREDEN KISA MESAFEDE BELEDİYE KURULAMAYACAK

Belediye Kanun Tasarısı ile il ve ilçe merkez belediyeleri hariç nüfusu 2 binin altına düşen veya nüfusu 50 binin üzerinde olan bir belediyenin sınırına 5 bin metreden daha yakın hale gelen belediyelerin, İçişleri Bakanlığı'nın teklifi ve Bakanlar Kurulu'nun kararı ile tüzel kişiliklerinin kaldırılarak en yakın belediyeye katılması sağlanıyor. Tasarıya göre merkeze 3 bin metre mesafesi bulunan birkaç köyün birleşerek belediye kurabilmeleri için nüfuslarının 5 binden fazla olması gerekiyor. Bu rakam daha önce 500 olarak uygulanıyordu. İçme ve kullanma suyu havzalarında, sit alanlarında ve kurulu bir belediyenin sınırlarına 5 bin metreden daha yakın olan köylerde belediye kurulamayacak. Daha önce merkeze 500 metre uzaklıkta belediye kurulabiliyordu. Nüfusu 300 bini aşan beldelerde nüfusun arazi üzerindeki yoğunlaşma durumu dikkate alınarak belediye şubeleri kurulabilecek. Şubeler, belediye meclisinin kararı ve İçişleri Bakanlığı'nın onayı ile kurulacak.

BELEDİYE BAŞKANLARI KULÜP BAŞKANLIĞI YAPAMAYACAK

Tasarıya göre belediye başkanları, görevleri sırasında siyasi partilerin genel merkezlerinde, il ve ilçe yönetimlerinde, profesyonel spor kulüplerinin yönetim kurulunda görev alamayacaklar ve spor kulüplerine başkanlık yapamayacaklar. Belediye başkanı ve belediye meclisi üyeleri, görevleri sırasında veya görevlerinin sona ermesinden itibaren 3 yıl süreyle belediye ve bağlı kuruluşlardan doğrudan doğruya veya dolaylı ücretli veya ücretsiz bir görev ve iş alamayacaklar, komisyonculuk ve temsilcilik yapamayacaklar. Belediye meclisi mutat toplantı yerinden başka bir yerde toplanırsa ya da belediyeye verilen görevlerle ilgisi olmayan siyasi konuları görüşürse Danıştay kararı ile feshedilebilecek. Belediye başkanı tarafından dönem başı toplantısında belediye meclisine sunulan yıllık faaliyet raporu üye tamsayısının dörtte üç çoğunluğu ile yeterli görülmediği takdirde mahalli mülki idare amiri, kendisine iletilen dosyayı Danıştay'a sunacak ve yetersizlik kararı Danıştay tarafından uygun görüldüğü takdirde belediye başkanı başkanlıktan düşecek. Belediye başkanlığı düşenler, bunu takip eden ilk mahalli idareler genel ve ara seçimlerinde belediye başkanlığına aday olamayacaklar.

Belediye başkanına nüfusu 10 bine kadar olan beldelerde milletvekili aylık net ödeneğinin yüzde 40'ını, 50 bine kadar olan beldelerde yüzde 50'sini, 100 bine kadar olan beldelerde yüzde 70'ini, 1 milyona kadar olan beldelerde yüzde 80'ini, 1 milyondan fazla olan beldelerde yüzde 90'ını, büyükşehirlerde ise yüzde 100'ünü aşmamak üzere belediye meclisi tarafından belirlenecek miktarda aylık brüt ödenek verilecek. Belediye başkanı mahalli idareler seçimlerinden itibaren 6 ay içinde ulusal kalkınma planına uygun olarak altyapı, ulaşım, çevre, imar, katı atık, doğal afetler, kültürel mirasın korunması ve diğer hizmetlerle ilgili orta ve uzun vadeli stratejik plan hazırlayacak. Nüfusu 70 binin üzerindeki belediyeler için hazırlanması zorunlu olan stratejik planlar, belediye meclisinde bütçeyle birlikte görüşülerek kabul edilecek.

BELEDİYE ÇALIŞANLARINA PERFORMANS KRİTERİ UYGULANACAK

Belediyelerin toplam personel giderleri, en son yıl bütçe gelirlerinin yeniden değerleme katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak miktarın yüzde 30'unu aşamayacak. Belediye memurlarına başarı durumlarına göre toplam memur sayısının yüzde 10'unu ve devlet memurlarına uygulanan aylık katsayının 15 bin ile çarpımı sonucu bulunacak miktarı geçmemek üzere encümen kararıyla yılda bir defa ikramiye ödenebilecek. Büyükşehir belediyelerinde bu rakam 30 bin olarak uygulanacak. Belediyelerin ve bağlı kuruluş ve işletmelerin gelir ve giderleri ile mallarının denetimi Sayıştay tarafından yapılacak. Belediyelerin diğer işlemleri ise kanunlara uygunluk açısından İçişleri Bakanlığı tarafından denetlenecek. Belediyeler borçlarıyla ilgili bilgi ve belgeleri düzenli olarak İçişleri Bakanlığı, DPT ve Hazine Müsteşarlığı'na gönderecekler. İl Özel İdareleri, belediyeler ve köyler, kendilerine verilen görev ve hizmetlerden bir veya birkaçını ortaklaşa yerine getirmek amacıyla Bakanlar Kurulu'nun izniyle birlik kurabilecekler. Genel amaçlı ya da mahalli idarelerin bütün görevlerini kapsayıcı nitelikte birlik kurulamayacak. Mahalli idare birlikleri, belediyelerin tabi olduğu denetim usulüne tabi olacak. Kentlerde belediyenin desteği ile belediye meclisi üyeleri, ilçenin il genel meclis üyelerinin, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının, sendika temsilcilerinin, üniversite temsilcilerinin, mahalle muhtarlarının, sivil toplum kuruluşlarının ve kamu kurumlarının temsilcilerinin katılımıyla kent konseyi oluşturulacak. Kent konseyi, kent yaşamında insan hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme ilkelerini geliştirmeye çalışacak.

Tasarıya göre Orman Bakanlığı emrine geçen yerler ile mera, yaylak ve otlak olarak hayvancılıkta kullanılabilecek yerler, kamu hizmetlerinde kullanılan tahsisli yerler hariç hazine arazisi ve arsaları, belediyelere, büyükşehirlerde ise 10 bin metrekare üzerinde olan arsalar büyükşehir belediyelerine bedelsiz devredilecek. Yerel Yönetimler Reformu kapsamında hazırlanan Büyükşehir Belediye Tasarısı'na göre ise belediye sınırlarından en fazla 10 bin metre uzaklıktaki yerleşim birimlerinden toplam nüfusu 1 milyondan fazla olan il merkez belediyeleri, ekonomik gelişmişlik düzeyleri dikkate alınarak kanunla büyükşehir belediyesine dönüştürülebilecek.

BÜYÜKŞEHİRLERDE ALT YAPI KOORDİNASYON MERKEZİ KURULACAK

Büyükşehir dahilindeki altyıpı hizmetleri ile kara, deniz ve raylı sistem taşımacılığı hizmetlerinin bir koordinasyon içinde yürütülmesi amacıyla büyükşehir belediye başkanı başkanlığında, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katılacağı 'Alt Yapı Koordinasyon Merkezi' ve 'Ulaşım Koordinasyon Merkezi' kurulacak. Alt Yapı Koordinasyon Merkezi altyapı yatırımları için kalkınma planı ve yıllık programları birleştirerek kesin program haline getirecek. Bu kesin programlardan birden fazla kurum tarafından aynı anda yapılması gerekenler Ortak Program'a alınacak ve bunlar için konulan ödenekler Alt Yapı Yatırım Hesabı'na aktarılacak. İl Özel İdaresi tasarısında yer alan personel istihdamı maddesine göre kadro karşılığı sözleşmeliler ile diğer sözleşmelilerin ücret miktarları il genel meclisi tarafından belirlenecek. Sözleşmede performans ölçütleri ve performans değerlendirmesine dayalı ödüllendirme konuları da yer alacak. Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen memurlar istekleri ve kurumlarının muvafakatiyle asli görevlerinden izinli sayılmak suretiyle ve süreleri seçim döneminin bitiminden sonraki 30. günü geçmemek üzere bu kadrolarda görevlendirilebilecekler. İl özel idare memurlarına başarı durumlarına göre toplam memur sayısının yüzde 10'unu ve devlet memurlarına uygulanan aylık katsayının 15 bin ile çarpımı sonucu bulunacak miktarı geçmemek üzere encümen kararıyla yılda bir defa ikramiye ödenebilecek. İl özel idaresi ile bunlara bağlı kuruluş ve işletmelerin gelir, gider ve mallarının denetimi Sayıştay tarafından yapılacak. Diğer işlemler ise kanunlara uygunluk ve performans ölçütleri arasından İçişleri Bakanlığı tarafından denetlenecek.

habervitrini

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber