İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

30 günlük yıllık yasal izni olan bir kamu çalışanı, idari tatillerle birlikte yılın 220 gününü çalışarak, 145 gününü ise dinlenerek geçiriyor.

Haber Giriş : 13 Aralık 2003 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

30 günlük yillik yasal izni olan bir kamu çalisani, idari tatillerle birlikte yilin 220 gününü çalisarak, 145 gününü ise dinlenerek geçiriyor.

Resmi tatil günleri ile hafta sonu tatilleri arasinda kalan günlerin birlestirilebilecegi göz önünde bulundurulmazsa, bir kamu görevlisi 2004 yilinda, hafta sonu tatilleri hariç, yilbasinda 1 gün, Kurban Bayrami'nda 3 gün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami, 19 Mayis Gençlik ve Spor Bayrami, 30 Agustos Zafer Bayrami ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami'nda 1'er gün, Ramazan Bayrami'nda ise 2 gün tatil yapacak.
Ancak Kurban Bayrami'nda 1, Ramazan Bayrami tatilinde ise hafta sonu tatilleri arasina rastlayan 3 is gününün bu yil oldugu gibi idari tatil ilan edilmesi gündeme gelebilecek.
Kurban Bayrami, 30 Agustos ve Ramazan Bayrami, hafta sonlariyla idari tatil yapilarak birlestirilirse, cuma günlerine rastlayan 29 Ekim ve 23 Nisan'daki tatillerle birlikte kamu görevlilerinin tatil günleri 29'a çikmis olacak.
Il günü pazara rastlayan Kurban Bayrami tatili çarsamba günü sona eriyor. Önceki yilarda oldugu gibi arada kalan persembe ve cuma günlerinin de idari tatil ilan edilmesi halinde bu tatil, arife gününe rastlayan cumartesi ile birlikte 9 günü bulacak.
2004 yilinda kutlanacak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami cuma gününe denk geliyor. Böylece hafta sonu tatiliyle birlesen 23 Nisan tatili de kesintisiz 3 güne çikiyor.
19 Mayis Gençlik ve Spor Bayrami ise çarsamba gününe rastladigi için, hafta sonu tatilleriyle birlesmiyor. Haziran ve Temmuz ayinda ise tüm çalisanlar için sadece hafta sonu tatilleri disinda fazladan izin bulunmuyor.
Pazartesi gününe rastlayan 30 Agustos Zafer Bayrami ise kesintisiz tatil yapmak isteyenlerin yüzünü güldürecek. Böylece 30 Agustos tatiliyle, tüm çalisanlar pazartesi sendromunu bir haftaligina da olsa yasamamis olacaklar.
Fazladan tatil yapilmadan geçecek Eylül ayinin ardindan çalisanlarin imdadina 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami yetisecek. 29 Ekim günü cumaya rastladigi için bir kez daha kesintisiz tatil yapma firsati dogacak.
Ramazan Bayrami'nin ilk günü ise 14 Kasim Pazar... Sali günü sona erecek olan bayram tatili, arada kalan çarsamba, persembe ve cuma günleri de geçtigimiz yillarda oldugu gibi idari tatil ilan edilirse, bu yil da 9 gün olabilecek.
2004 yilinin en fazla çalisilacak dönemini ise Mart ve Aralik aylari olusturacak. 31 çeken her iki ayda da 23 is günü bulunuyor ve bu aylara sadece 4 hafta sonu isabet ediyor.
Buna karsin Subat'i ise tatil özlemi duyanlar adeta iple çekecek. Yilin en çok is günü olan Mart ve Aralik aylarini terleyerek geçirecek olan kamu çalisani, Kurban Bayrami'na rastlayan Subat ayinda sadece 15 gün çalisacak.
Öte yandan, 30 günlük yillik yasal tatil iznini kullandigi varsayilan bir kamu çalisani, idari tatillerle birlikte yilin 220 gününü çalisarak, 145 gününü ise dinlenerek geçirmis olacak.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber