Tek konutu olana 62 YTL'lik E Teşvik

Haber Giriş : 01 Mart 2006 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yıl 2005'teki kira geliri için İnternet ortamında beyanname verenlere teşvik var. E-beyanname veren kira geliri mükelleflerinin vergi dairesinde ödemeleri gereken 62 YTL'lik masrafı, bir konutla sınırlı olmak üzere muhasebeci meslek odaları ödeyecek. Bu masraf, Eğitime Katkı Payı, Damga Vergisi gibi isimlerle alınıyor

İŞADAMLARI, zirai kazanç sahipleri, serbest meslek erbabı ve kira geliri elde eden gayrimenkul sahipleri, 2005 gelirlerine ilişkin bugünden itibaren beyanname vermeye başlayacaklar. Gelir Vergisi ve Gayrimenkul Sermaye İradı (kira geliri) mükellefleri gelirlerini Maliye'ye bildirecekler. Ancak bu yıl farklı bir uygulama devreye sokuluyor. Vergi beyanında teşvik uygulaması başlıyor. Vergi dairelerinde yaşanan büyük yığılma karşısında, Maliye, elektronik ortamda kira geliri beyanını (e-beyanname) yaygınlaştırmak istiyor.

MASRAFTAN KURTUL

GELİR İdaresi Başkanlığı, tüm mali müşavirler ve muhasebecilerle temasa geçerek, beyannamenin internet ortamında verilmesi halinde vergi dairesindeki beyan sırasında verilen Eğitime Katkı Payı, Damga Vergisi, Özel İşlem Vergisi gibi isimler altındaki toplam 62 YTL'lik masrafı üstlenmelerini istedi. Uygulama, sadece bir konutla sınırlı olacak. E-beyanname verilmesi, özellikle vergi dairelerine uzak olanlar ve ya da sıra beklemek istemeyenler için büyük kolaylık sağlıyor.

İNTERNET KOLAYLIĞI

YAKLAŞIK 50 bin muhasebeci bulunduğunu hatırlatan Maliye yetkilileri, mükelleflerin muhasebecilerin yardımıyla e-beyanname doldurabileceklerini, dolayısıyla bu 50 bin kişinin, Maliye'nin dolaylı personeli gibi hareket etmiş olacağını ifade ettiler. Yetkililer, vatandaşın beyannamesini internet yoluyla verdikten sonra, en yakın banka şubesine gidip vergisini ödeme kolaylığında sahip olacağına dikkat çektiler.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber