AKP'li belediye, kirayı ödemeyen CHP'yi sokağa attı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2006 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BURDUR'un Karamanlı İlçe Belediyesi'ne ait binayı kiralayan CHP İlçe Teşkilatı, kirayı 10 gün geciktirince, belediye işçileri, parti eşyaları ile birlikte Atatürk'ün ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın fotoğrafları parti eşyalarını çıkartarak üstüste yığdı.

CHP İlçe teşkilatı 2002 yılı Aralık ayında, Karamanlı Belediye Parkı içerisinde bulunan binayı dönemin Belediye Başkanı CHP'li Ahmet Avcıoğlu'ndan kiraladı. Bir bölümü kafeterya olarak işletilen çarşı içindeki binanın, 2 odalı diğer bölümü CHP Karamanlı İlçe teşkilatı olarak kullanılmaya başlandı. 2003 yılında yapılan yerel seçimlerde Karamanlı Belediye Başkanlığı'nı AKP'li İsmet Mergen kazandı. Mergen, kiracısı olan CHP teşkilatını binadan çıkarmak için dava açtı. Ancak, yasal dayanak bulunmadığı için dava reddedildi. CHP İlçe teşkilatının, 2004 yılının Mart ayında kirayı 10 gün geciktirmesi üzerine Karamanlı Belediyesi tarafından binanın tasfiye edilmesine yönelik yeniden dava açıldı. CHP teşkilatının 1 ay içerisinde kirayı faizi ile birlikte yatırmasına karşın, mahkeme binanın boşaltılmasına karar verdi. Temyizden aynı yönde karar çıkınca, önceki gün CHP İlçe teşkilatına gelen Karamanlı Belediyesi'ne ait işçiler, binayı boşaltma işlemine başladı. Belediye işçileri, Atatürk'ün ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın fotoğraflarını parti eşyaları ile birlikte kapı önüne çıkarılarak yığıldı. Parti tabelası da sökülerek indirildi.

CHP Karamanlı İlçe Başkanı Celal Saygın, binanın kirasını her yıl yasaların öngördüğü artışlarla birlikte düzenli ödediklerini belirterek, tasfiye işlemini ?siyasi hamle' olarak nitelendirdi. Saygın, şöyle dedi:

?Belediyenin kiralık olarak verdiği birçok işletmeden alamadığı, ödenmeyen bir çok parası var. Bir çok kişinin 4 bin YTL ve üzerinde belediyeye borcu birikmiş. Bunlar biliniyor. Ancak, ne hikmetse siyasi egolarını tatmin etmek için CHP'yi bu parktan çıkarıyorlar. Eşyalarımızı düzensiz bir şekilde ortalık yere attılar. 5 bin nüfuslu ilçenin ve insanlarının dinlendiği bir parkı vardı. Onu da sarhoşların yuvası haline getirecekler.'' Belediye Başkanı İsmet Mergen ise olayın bir siyasi hesaplaşma olmadığını savunurken, ?Ben de CHP'liyim. Bugün AKP'den belediye başkanı seçilmiş olmam, ilkelerim, siyasi görüşümden taviz vermem anlamına gelmez. Bu konuyu siyasi polemiğe alet etmek istemiyorum. Halka ait bir yeri, yine halkın kullanması gerekli diye düşündük. Bu yerin bir siyasi partinin tekelinde kullanılması toplumsal açıdan olumsuzdur.'' Binanın başlangıçta bir kişi adına kiralandığını, daha sonra CHP İlçe teşkilatına devredildiğini ileri süren Mergen, devir- işleminin yasaya aykırı olduğunu söyledi. CHP Karamanlı İlçe Teşkilatı, olayı Burdur CHP Milletvekili Ramazan Kerim Özkan'a iletti. Özkan'ın tasfiye işleminin durdurulmasına yönelik girişimlerde bulunacağı belirtildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber