İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Yağışlar polen alerjisini azalttı

Geçtiğimiz yıllara oranla bu yıl yağışların fazla olması nedeniyle polen alerjisinin daha az görüldüğü belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Sait Günerigök, kapalı ortamlarda durma oranı arttığı için de mikrop yel dedikleri bakteriyel alerjinin daha fazla görüldüğünü söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2015 14:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Yağışlar polen alerjisini azalttı

Medical Park Elazığ Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Sait Günerigök, Göz alerjisi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Her yıl Mart ayında alerji mevsiminin başladığını ifade eden Op.Dr. Günerigök, "Bu sene yağışlar çok fazla olduğu için alerji havaların ısındığı dönemlerde yavaş yavaş başladı. Havanın yağışlı olduğu dönemlerde hastalarımız çok rahat ediyor. Bildiğiniz gibi polenlere alerji olduğundan dolayı yağış olduğu dönemde havada polen miktarı çok daha az olmakta ve bundan dolayı da alerji daha geç, daha az görülmektedir. Bu sene de hastalarımız alerji açısından çok rahatlar" dedi.

Polenlerden kaynaklanan alerjinin az olduğunu ancak bakteriyel alerjinin daha fazla olduğunu anlatan Günerigök, "Mevsim geçişlerinde alerjik konjontivit dışında bakteriyel konjontiviti daha sık görmekteyiz. Yani polenler, polenlerin miktarı yağıştan dolayı daha az ancak bakteriyel konjonktiviti bu dönemde fazla görüyoruz. Bakteriyel konjonktivitlerde bulaşma oranı kapalı ortamlarda daha fazla olmaktadır. Hastalar kapalı ortamlarda daha çok bulunduğundan dolayı bir hasta bakteriyel konjonktiviti daha fazla bulaştırmaktadır. Alerjik konjonktivit miktarı ile hasta sayısında azalmıştır. Ancak bakteriyel konjonktivit yani mikrop yel konjonktivitte daha fazla olmaktadır" diye konuştu.

"ALERJİ KORNEADA CİDDİ SIKINTILAR OLUŞTURABİLİR"

Alerjik hastalar için uyarıda bulunan Dr. Günerigök, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hastalar bulaşıcı olan göz hastalığı konjonktivite yakalanmışlarsa ilaçlarını damlatırken mutlaka ilacı damlatan kişinin ellerini yıkaması, hastanın özel eşyalarının ayrı tutulması, hastanın bulunduğu ortamın havalandırılması bulaşma oranını büyük oranda azaltacaktır.Hastalar daha önceki yıllarda eğer alerji atakları geçirmişlerse şikayetleri başladıklarında hemen ilaçlarını erken dönemde almaları gerekir alerjinin mevcut komplikasyonlarını alerjinin daha sonraları oluşturacağı sıkıntıları önlemeleri açısından çok önemlidir. Hasta eğer daha önce alerjik konjonktivit geçirmiş ise bu ilaçlarını şimdiden hazır bulundurursa veya hemen alerji başladığında ilaca başlaması gerekir. Alerji gözde kornea da özellikle ciddi sıkıntılar oluşturabilmektedir. Özellikle bölgemizde Keratokonus hastalarının sıklığı diğer bölgelere göre daha fazla görülmektedir. Keratokonus da en önemli neden alerji hastalarında gözlerini çok fazla kaşımaları bu hastalığı ilerletmekte ve daha sıkıntılı bir durum oluşturmaktadır. Dolayısıyla hastada bir alerji varsa ilacı erken dönemde başlayıp ve alerji olduğu dönem boyunca da ilaçlarını düzenli kullanması daha ileri ki dönemlerde gözünde oluşacağı sıkıntıları önlemede yardımcı olacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber