Öğretmenlik hayali KPSS usulsüzlüğüne takıldı

Ağrı'da öğretmenlik hayaliyle girdiği 2010 KPSS'deki usulsüzlükler nedeniyle amacına ulaşamayan Kaçmaz, bir kurumda taşeron işçi olarak çalışıp ailesinin geçimini sağlıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2015 12:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğretmenlik hayali KPSS usulsüzlüğüne takıldı

ORHAN GÜNGÖR - Ağrı'da, 2010 KPSS'deki usulsüzlükler nedeniyle öğretmenlik hayalini gerçekleştiremeyen Abdurahman Kaçmaz, bir kurumda taşeron işçi olarak çalışıp ekmek parası kazanıyor.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde taşeron işçi olarak çalışan, evli ve bir çocuk babası Kaçmaz (32), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü'nden 2009'da mezun olduktan sonra, KPSS'ye girdiğini söyledi.

KPSS kitaplarını, sebze hali ve bazı işlerde çalışarak biriktirdiği parayla satın aldığını anlatan Kaçmaz, 2010 KPSS'deki usulsüzlükler nedeniyle sıralamada alta düştüğünü belirtti.

Kaçmaz, "2010 KPSS zamanında nişanlandım fakat atanamayınca ve maddi durumumuz da olmadığından mecbur bir süre ücretli öğretmenliğe başvurarak vekil öğretmenlik yaptım" diye konuştu.

Ardından askere gittiğini anlatan Kaçmaz, şunları söyledi:

"Sahip olduğumuz bilgiler, askere gittiğimizde körelmeye, unutulmaya başlıyor. Tekrar sınava girdiğimiz zaman bu sefer istediğimiz puanı alamıyoruz. Bir de yıl kaybına uğramışsın, moralin bozuk. Tüm planlarımı atamaya bağlamıştım. Bu şekilde iki yıl nişanlı kaldım çünkü düğünümü yapacak maddi imkanım yoktu. Yaz aylarında inşaatlarda çalıştım. Maddi durumum kötü, atanamamışım, nişanlanmışım, evlenemiyorum. Haliyle karşı tarafın evlilik için sıkıştırması var."

Vekil öğretmenlik yaptığı sırada öğrencilere ders anlatırken çok mutlu olduğunu vurgulayan Kaçmaz, "Çünkü hayalimiz, öğrenci yetiştirmek ve insanları geleceğe hazırlamaktı. Bu bir öğretmenin en büyük hayali ve vicdani meselesidir" ifadelerini kullandı.

Kaçmaz, 2010 yılında KPSS'de yapılan usulsüzlük nedeniyle öğretmenlik hayalini gerçekleştiremediğini dile getirdi.

- "Emeği heba olunca insan etkileniyor"

Vekil öğretmenlik yaparken kendi branşından uzaklaştığına işaret eden Kaçmaz, şöyle devam etti:

"Çevremde 'sen daha atanamadın mı Abdurahman hoca' diye soruyorlar, 'sen ne yapıyorsun, daha okulda değil misin' diyorlar. Ben bu sözleri duyunca strese giriyorum, moralim bozuluyor. Verdiğimiz o emeklerin sonucu bizi çok yıpratıyor. Maddi imkansızlıklar içinde emek veriyorsun, emeğin heba olunca çok ağır şekilde insanı etkiliyor. KPSS'ye ilk defa 2010'da girdim. Hayalimdeki öğretmenliği yaşayabilmek için 2010'dan bu yana her yıl giriyorum. Okurken öğretmen olacağım hayaliyle üniversiteyi bitirdim. Hem KPSS'ye hazırlanıyorum hem de bir kurumda hizmet alımından bir şirkette çalışıyorum."

Kaçmaz, öğretmen olarak atanıp, sınıfta ve fen laboratuvarında bildiklerini öğrencilere aktarma hayalinden asla vazgeçmeyeceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber