'Kızılay su geliyor'

Bağışlarla milyonlarca insana yardım eli uzatan Kızılay, yeni projelerle büyümeyi planlıyor. İçecek alanına 'Kızılay Su'yu da ekleyeceklerini belirten Genel Başkan Kerem Kınık, yaşlı ve engellilere yönelik yeni gayrimenkul projeleri üzerinde çalıştıklarını da kaydetti. Kınık, kurumsal kimliği güçlendirmek için reform niteliğinde adımlar attıklarını da ifade etti.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 09 Ağustos 2016 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Kızılay su geliyor'

Dünyanın dört bir yanına yardım eli uzatan Kızılay, bu faaliyetlerini daha geliştirmek için hem yatırım hem hızlı iletişim anlamında önemil adımlar atıyor. Yeni proje ve yatırımlarla gücüne güç katmayı hedefleyen kurum şimdi de raflara 'Kızılay Su'yu sunmak için gün sayıyor. Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, kurumun faaliyetlerini ve önümüzdeki döneme ilişkin projelerini Yeni Şafak'a anlattı.

BAŞARILI BÜYÜYORUZ

Kızılay'ın geçtiğimiz yıl toplam 89 milyon, bu yılın 7 aylık diliminde ise 72 milyon liralık bağış topladığı bilgisini paylaşan Kızılay Başkanı, maden suyu üretiminde geçen yıl 221 milyon liralık ciro hedefini tutturduklarını dile getirerek, "2016'da hedef büyüttük. Dolayısıyla şu anki durumumuzda 2 fabrikamızda 3 vardiya çalışıyoruz. 2015 ve 2016'yı kıyasladığımızda tüm girdilerimizde başarılı bir yükseliş var" dedi.

YILDA1 MİLYAR ŞİŞELİK ÜRETİM

Erzincan ve Afyon'daki üretim tesislerinde yüzde 90'ın üzerinde kapasiteyi yakaladıklarını dile getiren Kınık, yaklaşık 1 milyar şişe gibi bir imalatla devam ettiklerini söyledi. Sadece maden suyu segmentinde olduklarını hatırlatan Kınık, "Önce meyveli içecekler; gazoz, limonata işine girdik. Şimdi asıl büyük projemiz geliyor: Kızılay Su" bilgisini paylaştı. Kınık, mevcut girişimlerini daha verimli hale getirmek için Kızılay maden suyunu büyütmeyle 'Kızılay İçecek Grubu' haline dönüştüreceklerini belirtti.

HEDEF İLK ÜÇTE OLMAK

Kızılay Su'yun yanısıra A+ müşteriye hitap edecek şekilde cam şişede su üreteceklerini de anlatan Genel Başkan Kerem Kınık, şunları söyledi: "Türkiye genelinde ev dışı tüketimi hedefleyen oteller, sahil merkezler gibi kurumsal müşterileri ağırlıklı olarak hedefleyen ama normal ev türü tüketimine de bu anlamda yönelebileceğimiz bir segmente oturmaya çalışıyoruz. Özetle: içecek sektöründe Kızılay ilk üçü hedefliyor."

GAYRİMENKUL PROJESİ GELİŞTİRİYORUZ

En fazla gelirlerini gayrimenkul işletmelerinden elde ettiklerini söyleyen Kınık, "Kızılay'ın 4 bin 500 civarında gayrimenkulü var. Bunların özellikli projelere dönüştürülmesi için çalışıyoruz" dedi. Kınık, elde edecekleri gelirleri yaşlı ve engelliler için kullanacaklarını aktardı.

800 milyon avroluk yardım hedefliyoruz

AB'nin EKO adında bir insani yardım birimi olduğunu paylaşan Kınık, "Biz bu programa 375 milyon avroluk yardım almak için talepte bulunmuştuk. Dün AB komisyonundan aldığım bir maille bu başvurumuzun onaylandığı bilgisi geldi" dedi. Kınık şunları söyledi: "Dünya gıda programıyla beraber Kızılaykart kapsamında Suriyelilere vereceğimiz destek olarak gelecek. Bu rakamın bu yıl içinde 800 milyon avroya ulaşmasını hedefliyoruz." Kınık, "250 bin Suriyeli şu anda Kızılaykart'tan istifade ediyor. Bunun 150 bini 22 kampın içinde 100 bini de dışarıdaki Suriyeliler. Şimdiye kadar yaklaşık 350 milyon lira katkıda bulunduk" bilgisini paylaştı.

HEDEF 50 BİN KURBAN HİSSESİ

2015 yılında toplam 41 bin kurban hissesi aldıklarını, 2016 içinse 50 bin hisse hedeflediklerini belirten Kınık, "Bu yıl Kızılay'ın özellikle yurt dışındaki kurban kesim noktalarının sayısını arttırmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Kurbanda Kızılay'ın özgün bir modeli var. Et ve Süt Kurumu ile çalışıyoruz. Kestiğimiz kurbanları konserve, kavurma ve kıyma haline getiriyoruz. 18 ay raf ömrü olan sadece kurban döneminde değil ondan sonraki dönemde de süreçte ihtiyaç sahiplerine dağıttığımız, yıl boyunca süren bir faaliyet haline getiriliyor." Güneydoğudaki çalışmaları hakkında bilgi veren Kınık, "Mesela sadece bu sene, geçen yıl Kurban Bayramı'nda kestiğimiz hayvanlardan 400 bin civarındaki konserveyi Doğu ve Güneydoğu'da terörden mağdur olan vatandaşlara ilettik" dedi.

Kurumsal Dönüşüm başlattık

Kızılay'ın 6 bine yakın personelinin bulunduğunu, bunların ağırlıklı olarak beyaz yaka olduğunu belirten Kınık, "İnsan kaynaklarıyla ilgili olarak şu an Kızılay'da kurumsal gelişim ve dönüşüm programı başlattık. Mevcut insan kaynaklarıyla ilgili bir değerlendirme yapıyoruz. Kızılay'ı yeni bir organizasyon yapısına dönüştürüyoruz. Burada da gerek görev tanımları gerek hiyerarşi gerekse mevcut personelin yetkinliklerine göre yeniden istihdamı konusunda çalışmalarımız olacak. Bu konuyla ilgili Alman SAP şirketiyle ERP dediğimiz insan kaynak planlaması ve otomasyon sistemimizi yenileyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Arzu Kurum

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber