Dört ilden yeni karantina haberleri geldi
23 Şubat 2021 18:55 | |||||
+Aa-
![]() |

SAKARYA
Sakarya'nın Sapanca ilçesinde korona virüs vakalarının artış gösterdiği 2 apartman karantinaya alındı.
Sakarya'da vaka sayılarının artışa geçtiği bölgelerde karantina uygulanıyor. Sapanca ilçesi Güldibi Mahallesi'nde bulunan 2 apartmandaki 6 farklı dairede yaşayan 4 kişinin korona virüs testi pozitif çıktı. Toplam 14 kişinin de temaslı olduğu belirlenen 2 apartman Sapanca İlçe Hıfzıssıhha Kurulunun kararıyla giriş ve çıkışlara kapatılarak karantinaya alındı. Bu gelişmeyle birlikte şehir genelinde karantinaya alınan ev sayısı 20'ye yaklaştı.
Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, 2 gün önce yaptığı açıklamada Adapazarı, Arifiye, Erenler ve Geyve ilçesinde çok sayıda evin karantinaya alındığını ifade etmişti. Sapanca ile birlikte karantina uygulanan ilçe sayısı 5 oldu.
KIRKLARELİ
Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde tespit edilen vakalar sebebiyle bir apartman karantinaya alındı.
Kırklareli Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Lüleburgaz ilçesi Gençlik Mahallesi'nde bir apartman için İl Hıfzıssıhha Kurulunca 7 günlük karantina kararı alındığı bildirildi.
SİNOP
Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, Oğlakçılar köyü Okçu Mahallesi'nde bazı vatandaşların Kovid-19 testlerinin pozitif çıktığı belirtildi.
Virüsün yayılmasını önlemek amacıyla söz konusu mahallede karantina uygulamasının başlatıldığı aktarılan açıklamada, mahalleye giriş ve çıkışların ikinci bir duyuruya kadar kapatıldığı ifade edildi.
ADIYAMAN
Adıyaman'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 78 evde karantina uygulaması başlatıldı.
Valilikten yapılan açıklamaya göre, kent merkezinde bazı kişilerin Kovid-19 test sonuçlarının pozitif çıkması üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulu yeni karar aldı.
Bu kapsamda, son 2 günde farklı mahallelerdeki 78 evde karantina uygulanmasına başlandı.
Bu arada, merkeze bağlı Yaylakonak beldesinde ve Karaçalı Mahallesi'nde Kovid-19 vakaları görülmesi nedeniyle karantina tedbirleri uygulandığı ve okullarda yüz yüze eğitime karantina süresince ara verildiği bildirildi.
YORUMLAR | Tüm Yorumlar Popüler Yorumlar |
Bu habere henüz yorum yapılmamış.
İlk yorumu siz ekleyin. |
![]() |
İçişleri Bakanlığı: 74 yurtta 2 bin 644 kişi karantinada 28 Şubat 2021 11:40 | ![]() |
İki ilden yeni karantina haberleri geldi 28 Şubat 2021 11:36 |
![]() |
Göçük altında 2 kişi varken mola veren AFAD ekibi dağıtıldı 28 Şubat 2021 09:41 | ![]() |
İkinci el araç alım satımına vergi yolda 28 Şubat 2021 08:40 |
![]() |
Liselerde yüz yüze sınavlar, 8 Mart'tan itibaren yapılacak 27 Şubat 2021 23:13 | ![]() |
Hakkari'deki Üzümlü Sınır Kapısı yeniden açıldı 27 Şubat 2021 16:40 |
![]() |
TÜBİTAK Başkanı Mandal, gençleri TEKNOFEST yarışmalarına davet etti: 27 Şubat 2021 14:47 | ![]() |
112 Acil Çağrı Merkezinin faaliyete geçtiği il sayısı 70 oldu 27 Şubat 2021 14:07 |
![]() |
Karaman'da bir köy karantinaya alındı 27 Şubat 2021 13:00 | ![]() |
BARKAN isimli İnsansız Kara Aracı (İKA) ise ilk kez görüntülendi 27 Şubat 2021 11:26 |