Savunma projeleri tam gaz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2007 20:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Savunma projeleri hız kesmiyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinin mevcut lojistik yapısına güç katacak tedarik ve üretim projelerinin gerçekleştirilmesine yönelik çalışmalar aralıksız sürüyor.

Kuvvet komutanlıklarının ihtiyaçlarını projelendirerek belirli bir takvim çerçevesinde karşılamayı amaçlayan Savunma Sanayii Müsteşarlığının gündemine aldığı ''kara araç projeleri'' ile, Kara Kuvvetlerinin kara harekatı kabiliyetinin büyük ölçüde artırılması hedefleniyor.

Temin programına göre SSM'nin gündemine aldığı kara araç projelerinin önemli bir bölümü geçen süre içerisinde tamamlandı.

-TAMAMLANAN KARA ARAÇ PROJELERİ-

SSM'nin öz kaynaklarından uluslararası düzeyde ihaleleri yapılan projelerin tamamlanması ile birlikte, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tüm üniteleri, en ileri teknoloji donanımına sahip araç ve gereçlerle donatılacak. SSM'nin ''tamamlanmış projeler'' paketinde, 1. paket zırhlı muharebe araç projesi, 2.paket zırhlı araç projesi ve komuta kontrol aracı tedarik kalemleri yeraldı. Söz konusu proje kapsamında bin 698 adet zırhlı muharebe aracı ve personel taşıyıcı tedarik edilerek envantere dahil edildi.

Aynı süre içinde, 2. Paket Zırhlı Personel Taşıyıcı Projesi kapsamında da yurtiçi lisanslı üretim yolu ile 551 araç tedarik edildi. Tamamlanan projeler arasında, Komuta Kontrol Aracı (CHEROKEE JEEP) tedariki projesi ile 630 jeep cherokee-JK projesi de bulunuyor.

-GÜNDEMDEKİ KARA GRUBU PROJELERİ-

Savunma Sanayii Müsteşarlığının yatırım paketinde yeralan ve ihale süreci başlatılarak ihale çalışmaları sürdürülen diğer projeler de şöyle:

''-Leopard I A1-AA4 İyileştirme Projesi (Leopard IT) projesi

-M50 AI Tank Modernizasyon Projesi

-Milli İmkanlarla Modern Tank Üretimi (MİMTÜ) projesi

-Tank Atış Alanları Elektronik Hedef Sistemi

-Tank Atış Kontrol Sistemi

-Özel Maksatlı Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç Projesi

-Seyyar Yüzücü Hücum Köprüsü projesi

-Silah Taşıyıcı Araç projesi

-Taktik Tekerlekli Araç projesi.''

Söz konusu projeleri belirli bir takvime göre yürüten SSM'nin öncelikli hedefi, tedarik projelerinin önemli bir bölümünü yerli katkı payı oranı ile gerçekleştirmek.

Özellikle tank modernizasyonun tamamlanması ile birlikte TSK'nın tank envanterinin büyük ölçüde yenilenmesi öngörülürken, aynı süre içerisinde SSM tarafından proje çalışmaları sürdürülen kısa, orta ve uzun menzilli füze sistemleri ile Türk savunma sisteminin etkinliği büyük ölçüde artırılacak.

-YERLİ KATKI ORANI-

Önemli savunma yatırımlarının yerli kaynaklardan karşılanarak üretimde yerli payının artırılması çerçevesinde bugün gündemde bulunan çok sayıdaki projenin de bu hedefler doğrultusunda gerçekleştirilmesi düşünülüyor.

ATAK üretim projesinde bu hedefe ulaşan Savunma Sanayii Müsteşarlığının gündemine aldığı çok sayıda önemli proje, Türk savunma sanayii şirketlerinin katkı payları ile gerçekleştirilecek. Bu doğrultuda geçtiğimiz günlerde SSM tarafından açılan son yılların en büyük taktik tekerlekli kara araç projsinde de yaklaşık 3 bin adet aracın Türk savunma sanayi şirketlerince gerçekleştirilmesi planlanıyor. Bu projede yaklaşık 11 adet Türk savunma şirketinin görev alması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber