Erdoğan'dan yeni yasama yılında 'yeni anayasa' çağrısı

TBMM Genel Kurulu, 27. Dönem 6. Yasama Yılı'nın başlaması dolayısıyla Meclis Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında özel gündemle toplandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yasama yılı açılış programında açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan: İçimizde ukde kalan bir mesele de ülkemizi, sivil, demokratik, vizyoner bir anayasaya kavuşturmaktır. Samimi çağrılar ülkemizi böyle bir kazanımla buluşturmaya yetmedi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Ekim 2022 14:42, Son Güncelleme : 01 Ekim 2022 15:21
Erdoğan'dan yeni yasama yılında 'yeni anayasa' çağrısı

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Aziz milletim, sayın başkan, değerli milletvekilleri sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Yeni yasama yılının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 27. Dönem 6. Yasama Yılı'nın sizlerle birlikte ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Meclisimizin kuruluşundan bugünümüze bu yüce kurum çatısı altında ülkemize hizmet eden tüm milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum.

İlk faaliyete girdiği 1920'den beri Meclisimizde görev yapmış milletvekillerimizden vefat edenlere Allah'dan tahmet niyat ediyorum.

Büyük Millet Meclisimizin ilk başkanı Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere Türkiye'nin gelişmesi, büyümesi, güçlenmesi yolunda gayret gösteren herkesi hürmetle yad ediyorum.

İlgili Haber

Meclis, yeni yasama yılına başladı... TBMM Başkanı Şentop'tan KKTC vurgusuHaberi görüntüle

27. dönem boyunca çıkartılan kanunlarla, gerek halen komisyonlarda ve genel kurul gündeminde bekleyen tekliflerle, gerekse bundan sonra gündeme gelecek çalışmalarla Meclisimizin tarihi misyonunu hakkıyla yerine getirdiğine ve getireceğine inanıyorum.

Bilindiği gibi bugün 27. Dönem Meclisimizin son yasama yılının açılışını yapıyoruz.

Meclisimizin, seçim takvimine göre çalışmalarına ara vermeden önce, pek çok kritik düzenlemeyi hayata geçirerek, bu yasama yılını da en iyi şekilde değerlendireceğine inanıyorum.

Türkiye, yaklaşık 8 ay sonra gideceği seçimlerde, hem yasama organı Meclisimizin üyelerini, hem de yürütmenin temsilcisi Cumhurbaşkanını belirleyecek. Dünyanın ve bölgemizin, gerçekten tarihi günler yaşadığı, asırlık dengelerin kökünden sarsıldığı, siyasi, ekonomik ve askeri güç merkezlerinin yeniden oluşturduğu bir dönemde bu seçimleri yapacağız.

27. Dönem Milletvekilleri olarak sizlerin üstlendiğiniz misyonun gereklerini başarıyla ifa etmiş bir kadro sıfatıyla, milletimizin gönlündeki yerinizi aldığınıza inanıyorum. Bu büyük şeref, evlatlarınıza bırakacağınız en büyük miras olacaktır. Ülkemize, milletimize, Meclisimize yaptığınız hizmetler için şimdiden her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.

YENİ ANAYASA MESAJI

İçimizde ukde kalan bir mesele de ülkemizi, sivil, demokratik, vizyoner bir anayasaya kavuşturmaktır. Samimi çağrılar ülkemizi böyle bir kazanımla buluşturmaya yetmedi.

Yeni dönem Meclisimin Türkiye'yi hakkı olan yeni anayasayla buluşturarak darbe dönemlerinin izini de sileceğine inanıyorum.

TERÖRLE MÜCADELE

Teröristlerin giriştikleri tek tük eylem teşebbüsleri, inşallah bu hainlerin son çırpınışlarıdır.

Operasyonlarla terör örgütleri sınırlarımız içerisinde bitirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber