Tarım ve hayvancılığa yapay et operasyonu

Küresel gıda lobileri tarım ve hayvancılığı hedefe koymuş durumda. Bu doğrultuda yapay et üretimi ve tüketiminin 2030 yılına kadar bütün dünyada yaygınlaşması bekleniyor. Türkiye'de üretim henüz yok. Ancak sektör temsilcileri "Bilinçli olarak et fiyatlarını artıracaklar, çiftçi üretime küsecek. Amaç hayvancılığı bitirerek yapay ete insanları mecbur bırakmak" diyor

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 25 Nisan 2023 08:35, Son Güncelleme : 25 Nisan 2023 08:29
Tarım ve hayvancılığa yapay et operasyonu

Yapay et konusu yeniden dünyanın gündemine oturdu. Özellikle Çin ve ABD medyasında yapay et tüketimi ve geleceği konusunda tartışmalar yaşanıyor. Küresel gıda trafiğini kontrol etmek isteyenlerin yapay et tüketimini özendirdiğini belirten de var, çevreyle ilgili etkileri sebebiyle hayvan sayısının azaltılması gerektiğini savunan da.

Türkiye'de ise henüz üretim ve tüketim yok. Ancak sektör temsilcileri geleceğin en büyük sorunu olarak gördükleri yapay etin Türkiye için ciddi sorunlar barındırdığını belirtiyor. Sektör temsilcileri bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de bilinçli olarak tarım ve hayvancılığın hedef alındığını ve et fiyatlarının artırılarak yapay et konusuna zemin hazırlandığını ifade ederek "Bilinçli olarak ülkelerdeki tarım ve hayvancılığı bitirecekler.

KAAN ZENGİNLİ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber