Konut ve taşıt kredileri talebinde daralma sürüyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2008 20:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Merkez Bankasının Banka Kredileri Eğilim Anketine göre bankalar, 2008 yılı üçüncü çeyreğinde, konut kredileri talebinin aynı hızla daralacağını, taşıt kredileri talebindeki daralmanın yavaşlayacağını ve diğer bireysel kredilerde talep artış hızının duracağını öngördü.

Merkez Bankası, "banka kredilerinin eğilimlerinin izlenmesi ve değerlendirilmesi" amacıyla sektör toplam kredilerinin yüzde 80'inden fazlasını sağlayan 16 banka arasında yaptığı "Banka Kredileri Eğilim Anketinin" sonuçlarını açıkladı.

2008 Nisan-Haziran dönemini kapsayan anket sonuçlarına göre, konut ve taşıt kredileri talebinde 2008 yılının ilk çeyreğinde başlayan daralma bu dönemde de sürdü. Ancak taşıt kredileri talebindeki düşüş yavaşladı, konut kredilerinde ters yönde bir ivmeyle talepteki daralma hayli hızlandı. Talepteki söz konusu gelişmeye, "hem konut hem de taşıt kredileri talebini etkileyen en önemli faktörün beklentiler olması" ve "konut piyasasına ilişkin beklentilerin talebi daraltıcı, taşıt piyasasına ilişkin beklentilerin talebi artırıcı yönde gelişiyor olması" zemin yarattı.

Temmuz-Eylül 2008 dönemi için bankalar, konut kredileri talebinin aynı hızla daralacağını, taşıt kredileri talebindeki daralmanın yavaşlayacağını ve diğer bireysel krediler için talep artışı olmakla birlikte artış hızının duracağını öngördü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber