Eğitim denetmenleri sene başı toplantısı yapıldı

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, yeni eğitim-öğretim yılının çok önemli değişimlerle başladığını belirterek, sistemin uygulanmasında oluşabilecek sorunları asgariye indirmek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2012 20:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Denetmenleri Sene Başı Toplantısı, Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül'ün başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Eğitim Denetmenleri Başkanı Metin Öztürk, Başkan Yardımcıları Yücel Göker, Raşid Ağrı ve İl Eğitim Denetmenleri katıldı. Toplantının açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Gül, yeni eğitim-öğretim yılının çok önemli değişimlerle başladığını, 12 yıllık zorunlu eğitim uygulamasıyla eğitim sisteminin büyük oranda değişime uğradığını kaydetti. Sistemle ilgili bazı kaygıların dile getirildiğini, gelinen aşamada ise kaygıların büyük oranda yersiz olduğunun görüldüğünü ifade eden Gül, ilkokula yeni başlayacak öğrenciler arasında rapor alma oranının beklentilerinin bile altında olduğunu, rapor alan öğrenci oranının yüzde 3 civarında kaldığını bildirdi. 400 bine yakın öğrenci, 20 bin civarında öğretmen ile eğitim camiasının Mersin'de büyük bir yapı teşkil ettiğine işaret eden Gül, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması için birçok alanda olduğu gibi eğitim alanında da sistem değişikliği yapılmasının elzem olduğunu vurguladı. Gül, değişimin başarıyla tamamlanması halinde Türkiye'nin dünya ile yarışacak bir eğitim yapısına kavuşacağını da savundu.

Sistemin uygulamaya başlamasıyla oluşabilecek sorunları asgariye indirmek için ellerinden geleni yaptıklarının da altını çizen Gül, özellikle öğrencilerin okula giriş ve çıkış saatleri üzerinde durduklarını anlattı. Mersin Valiliği'nin giriş ve çıkış saatlerini düzenleme yetkisini kaymakamlıklara devrettiğini aktaran Gül, kaymakamlıkların da her okula giriş ve çıkış saatlerini düzenleme yetkisi vererek ihtiyaçlar doğrultusuna bir plan yapılmasına imkan verdiğini söyledi. Norm fazlası öğretmenler sorununa da değinen Gül, 5. sınıfların ortaokul olmasıyla sınıf öğretmeni sayısında bir artış olduğunu, zaten var olan norm fazlalığının daha da arttığını dile getirdi. Gül, Norm fazlalığının önüne geçilmesi için sınıf sayısının artırılmasından öğretmenlere alan değişikliği fırsatı verilmesine kadar çeşitli olanaklar sağlayarak bu fazlalığın azaltılması yönünde belirgin bir başarı kaydettiklerini belirtti. Sistemin en önemli artılarından birilerinin de seçmeli dersler olduğuna işaret eden Gül, öğrencilerin ilgilerine uygun dersleri seçmelerine olanak tanındığını, seçimlik dersler konusunda okul müdürlerine, öğrencilerin ders seçimine karışmamaları yönünde uyarıda bulunduklarını ifade etti.

Gül'ün konuşmasının ardından başlayan toplantıda, 2012-2013 eğitim-öğretim yılının rehberlik, teftiş, denetim, iş başında yetiştirme ve değerlendirme konularında yapılacak çalışmalar değerlendirilerek, grup çalışmalarında ortak esas ve ölçütler, eğitim bölgelerinde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri üzerinde duruldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber