20 Mayıs hakkında 2. açıklama

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 15 Mayıs 2013 18:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sayın Bakanın MEB'deki mevzuatları bilmemesi gayet doğal. Bu kadar geniş konuya hakim olması mümkün değil fakat bilmediği konuda da yorum yapmaması gerekir. Keza katıldığı bir TV programında kendisine yönelen bir soruya verdiği cevapta şu anda hazırlıklı olmadığı şeklinde vurgu yapmıştı.

Bakan DİNÇER ilk zamanlarında tabir caizse sayın AVCI'dan daha çok pot kırmıştı. Gerçi sayın DİNÇER sık sık programlar çıkıyordu. Sayın AVCI ise daha az var ortalıklarda. Dinçer'in bu kadar çok görünmesindeki en önemli etkenlerden biri de 4+4+4 ün en yoğun dönemleri olmasıydı.

Dinçer hata yaptıkça bürokratlarının yanlış yönlendirdiğini hep vurguladık. Sayın bakan bir TV programına çıkıyor hata yapıyor bürokratlar bunu düzeltmiyorlar ki bir sonraki TV programında aynı hata olmasın.

Ya bürokratlar bakanı dinlemiyorlardı, ya dinleyip anlamıyorlardı, yada anlayıp anlat(a)mıyorlardı.

Şimdi de sayın AVCI'ya pot kırdırdılar. Sayın AVCI 20 Mayıs 2013 günü sadece Liselerde tatil olduğunu açıklamış. Oysa ki hukuk devletinde mevzuat geçerlidir ve İlköğretim, Ortaöğretim ve Okul Öncesi Eğitim kurumları yönetmeliklerimizde 20 Mayıs'ın tatil olduğu yazıyor.

Şu 1-2 gün içerisinde yönetmelik değiştirilmezse 20 Mayıs 2013 günü tatildir. Böyle bir değişikliğin yapılması halinde sayın bakanın sözleri için yapılan bir değişiklik algılaması olur ki bu da haneye olumsuz puan olarak geçer.

http://www.memurlar.net/haber/374073/ adresinde yaptığımız açıklamada da görüleceği üzere mevzuat bunu emretmektedir. Bazı okurlarımız 05/05/2013 tarihli “Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği” ne vurgu yaparak orada bulunan;

“MADDE 6 – (1) Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı 19 Mayıs günü, Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'da karaya çıktığı saat olan 07.00'de başlar ve saat 24.00'te son bulur.” Maddesine atıfta bulunuyorlarsa da burada kastedilen resmi tatil anlamındaki düzenlemedir.”

Bu okurlara hatırlatmak gerekir ki aynı yönetmelikte; “ MADDE 5 – (1) Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan günü saat 08.00'de başlar ve saat 24.00'te son bulur.”

Maddesi bulunduğu halde 24 Nisan 2013 günü tatil olmuştur. Yani bu düzenlemeler tüm kurumları bağlayan genel düzenlemelerdir. Oysa ki 24 Nisan yada 20 Mayıs'ın tatil olup olmaması okullara özel düzenlemelerdir. Bu nedenle yanılgıya yol açmaya gerek yoktur.

Kaldı ki örneğin Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 2012-2013 Çalışma takvimi incelendiğinde belirtilen günlerin tatil olduğu görülecektir.

Sayın bakan ya eksik bir bilgiyi paylaşmıştır ya da ona yanlış bilgi aktarılmıştır. Sayın bakan göreve geldiğinden beri kendisine yapılan en büyük eleştiri ya da tavsiye kılavuzlarını değiştirmesi noktasındadır.

Sayın bakana tekrar hatırlatmak isteriz ki kendisinden önce bakanlığın beyni silinmiştir ve yeni gelen beyin aradan geçen uzun zamana rağmen sisteme adapte olamamıştır.

Maksut BALMUK
Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber