Hükümet, nüfus ve aile planlamasını rafa kaldırdı

Haber Giriş : 15 Haziran 2006 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Akdağ, "Doğurganlık sayılarımızı çok aşağılara indirirsek yanlış bir mecraya sürükleniriz" dedi

Geçen yıl 6'ncı çocuğu dünyaya gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, doğum kontrolü ve aile planlaması yerine "üreme sağlığı"nı esas aldıklarını belirterek, "Nüfus planlaması ve aile planlaması kavramı bizim için rafa kalktı" dedi.

AB destekli "Türkiye Üreme Sağlığı Programı" kapsamında geliştirilen "İş ve İşveren Kesiminde Üreme Sağlığı Konusunda Farkındalık Yaratma Projesi"nin tanıtım toplantısında konuşan Akdağ, Türkiye'deki kadınlarda çocuk doğurma ortalamasının 2.2 olduğunu, Avrupa ülkelerinde bu oranın 2'nin altına indiği söyledi.

Batılı yaşam biçiminin çocuk sahibi olmama eğilimine neden olduğunu savunan Akdağ, aile kurmanın ve çocuk sahibi olmanın Avrupa'da istisnai hale geldiğini ve Avrupa nüfusunun yaşlandığını söyledi. Türkiye'de de Batılı kültür ve "klişe" sloganların etkisiyle bu tür eğilimlerin ortaya çıkmaya başladığını ileri süren Akdağ, "Ölçüsüz bir biçimde Batılı kültürün etkisiyle ve birtakım klişeleşmiş sloganların tesiriyle biz doğurganlık sayılarımızı çok aşağılara indirirsek, Batılıların geçtiği yanlış yoldan geçmiş oluruz, yanlış bir mecraya sürükleniriz" dedi.

Hükümet politikası

Hükümet olarak aile planlaması kavramını benimsemediklerini ifade eden Akdağ, Avrupa ülkelerinde de "üreme sağlığı" kavramının geçerli olduğunu söyledi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber