Tedavi ücretlerinde revizyon sinyali

Haber Giriş : 12 Temmuz 2006 08:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığı'nın 1 Temmuz'da yürürlüğe koyduğu ?Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliği'nin hem hastaları hem de devlet hastanelerini sıkıntıya sokacağı konusunda Sağlık Bakanlığı da endişeli.

Üniversite ve özel hastaneler tebliğin geri çekilmesini isterken, Bakan Recep Akdağ, en düşük ücretlerin kamu hastanelerine uygulandığını belirterek konuyla ilgili Maliye Bakanlığı ile görüştüğünü açıkladı.

Akdağ, Bahreyn Sağlık Bakanı ile görüşmesinde gazetecilerin sorularına cevap verdi. Bakan, ?Tebliğe göre en düşük ücret ödenen kurum Sağlık Bakanlığı'dır. Yani özel hastanelere Sağlık Bakanlığı'ndan yüzde 20, üniversite hastanelerine ise yüzde 50 daha fazla ödeme yapılıyor. Bu nedenle konuyu tartışması gereken Sağlık Bakanlığı'dır ve bu tartışmalar yapılıyor.? dedi. Akdağ, Maliye'nin yayımladığı ?paket fiyat' uygulamasını kapsayan tebliğin ardından devlet hastanelerinden özel ve üniversite hastanelerine MR ve tomografi çekimi için sevk yapılmadığı iddialarını cevapladı. Söz konusu tebliğin kamu hastanelerinden dış merkezlere MR ve tomografi çekilmesi için sevk yapılmasına engel teşkil etmediğini kaydetti. Ülkedeki sağlık hizmetlerinin yüzde 90'ının Sağlık Bakanlığı'nca yürütüldüğünü belirten Akdağ, ?Geriye kalan yüzde 10'u ise özel sektör ve üniversite hastaneleri tarafından veriliyor. Sağlık Bakanlığı dün olduğu gibi bugün de sağlık hizmetleri için vatandaşlardan beş kuruş almayacak.? dedi. Tebliğden sonra vatandaşlardan katkı payı alınmaya başlandığı iddialarını yalanlayan bakan piyasada az bulunan kanser ilaçları ve ödeme listesinden çıkarılan ilaçlar konusunda da bilgi verdi. Akdağ, özellikle kanserli hastaların ithal ilaçlara ulaşmakta güçlük çektiği yönündeki haberler üzerine çalışma başlattıklarını ifade etti. Vatandaşların ilaç sıkıntısı yaşamaması için Piyasa Takip Sistemi kurduklarını aktaran bakan, ilaç depocuları ve eczacılarla birlikte yürüttükleri bu sistem ile piyasadaki ilaçların yakından izleneceğini kaydetti. Akdağ, ithal ilaç sıkıntısını en aza indirmeyi hedeflediklerini söyledi. Akdağ, Maliye Bakanlığı, SSK ve Bağ-Kur'un bazı ilaçları ödeme listesinden çıkardığını hatırlatarak, Türk Tabipler Birliği'nin konuyu spekülasyon ve propaganda malzemesi olarak kullanmasına karşı uyarıda bulundu.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber