FETÖ'nün şeytan üçgeni yargı, bürokrasi, mafya

Başaralı bir işadamıyken, 'himmet vermeyince' silahlı saldırıya uğradı. Kendisini iflas ettiren vali ve savcı 'FETÖ'cü çıktı, mafya ise kayıplara karıştı. İşadamı Bayram Girişen, FETÖ'nün Güneydoğu'daki karanlık yüzünü STAR'a anlattı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 12 Ağustos 2016 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'nün şeytan üçgeni yargı, bürokrasi, mafya

FETÖ'nün tehditle para sızdırmaya çalıştığı Diyarbakırlı işadamı Bayram Girişen'in yaşadıkları, finans dünyası, valilikler, adliye ve mafyada nasıl yapılanan, gerektiğinde 'kiralık katil' bile kullanan örgütün korkunç yüzünü ortaya koydu. FETÖ'nün himmet talebini geri çevirince önce devlet ihaleleri elinden alınan Müteahhit Bayram Girişen, şikayetçi olunca suikast girişimiyle karşılaştı.

ÖNCE HİMMET, SONRA DEVİR

2005-2010 yılları arasında devletten okul ve konut ihaleleri aldığını ve başarılı bir iş adamı olarak hayatını devam ettirdiğini söyleyen Girişen, yedi yıl önce kendisine FETÖ'ye bağlı isimler tarafından yapılan 'himmet için parasız yurt yapma' işini geri çevirince hayatının karardığını anlattı. "Onları tanıyorum, paralel yapının adamlarıydı. 'İyi düşün, bunun bedeli ağır olur' diyerek tehdit ettiler" diyen Girişen, o gün bu tehditleri önemsemese bile sonradan nasıl bir karanlık bir örgütle karşı karşıya kaldığını anlamış: "Kısa süre sonra afetzedeler için yaptığım konut projesindeki insanların bazıları sözleşmelerini iptal etmeye başladı, bazıları da haklarını valiliğin gösterdiği başka bir kişiye devretti. Konutlarının arazini de ben bağışlamıştım. Bismil'de 16 derslikli okul inşaatını da üstlenmiştim. Bir gün büroma gelen Mehmet Söğüt, 'bölgede kendisinden başka kimsenin iş yapamayacağını, okul işini kendisine vermem gerektiğini' söyleyerek tehdit etti. O gün FETÖ'nün korkunç yüzünü gördüm, okul işini noter huzurunda bu adama verdim."

BANKALAR DEVREYE GİRDİ

Devletten aldığı ihaleleri bırakmakla Paralel Yapı'dan kurtulamadığını belirten Bayram Girişen, "Hem işlerimi elimden alıyor hem de batırmaya çalışıyorlardı. Bir bankadan aldığım beş yıllık kredilerim aniden iptal edildi. Paralel çetenin avukatı Umut İşçi, 5 yıla yayılmış tüm kredilerimin tahsil edilmesi için icra başlattı, cebren bütün hesaplarıma el konuldu ve kendimizi yerle bir edilmiş olarak gördük" diye konuştu.

MUTLU İLE SÖĞÜT BAŞBAŞA

Ardından ev ve işyerindeki bilgisayar ve klasörlerinin de FETÖ tarafından çalındığını anlatan Girişen, şunları söyledi: " Yaklaşık 40 milyon lira zarara uğrattılar. Artık tamamen bitmek üzereydim, Dönemin Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile görüşmek istedim. Randevu verilmedi ancak kapısının açık olduğu bir an izinsiz içeri girdiğimde gördüklerimle şoke oldum. İhaleleri benden tehdit ile alan Mehmet Sögüt ile Mutlu baş başa oturuyordu. Mutlu, 'Çık dışarı' diye azarladı. Ben de Mehmet Söğüt'e 'Senin ne işin var burada' diye sordum. Vali Mutlu'ya da 'Ben MÜSİAD üyesi bir işadamıyım, bana bu zulümleri reva görüyorsunuz. Siz kimin talimatıyla hareket ediyorsunuz' deyince, 'Biz sizin gibi çeteleri bitirmeye geldik bu bölgeye' yanıtı verdi. Elimdeki evrakları göstererek, 'Bak ben devletime hizmet etmiş, 30 dönüm arazi bağışlamış bir insanım. Eğer sen bana bunları söylüyorsan Rabbim bu ülkede bir gün çete ve terörist olarak seni manşetlerde yazdıracak' dedim."

TANIK OLMAK İSTİYORUM

Uğradığı saldırı sırasında otomobilindeki dokümanlarının da alındığını söyleyen Girişen, "Paralel Yapı'nın bölgede yaptıklarını anlatan raporumu ve belgelerimi başbakanlığa ve TBMM'ye sunacaktım. Beni vurdukları zaman tüm bilgi ve belgeleri çaldılar. Bir yıl eve kapandım. Evimi gözaltında tutuyorlardı. Bu olayların azmettiricisi Hüseyin Avni Mutlu'dur. Diyarbakır'dan ayrılıp Bingöl'de yaşamaya başladım. Mutlu ve FETÖ'cülerden davacıyım, mağdur tanık olarak davalara katılmak istiyorum" diye konuştu.

Polislerin gözü önünde vuruldum

İşadamı Bayram Girişen, Vali Hüseyin Avni Mutlu ile tartışmasından üç gün sonra silahlı saldırıya uğramış. "Evim ile Huzur Evleri Karakolu arası 30 metredir. Arabamı park ettim, karakolun karşındaki eczaneden ilaç alıp çıktım. Birden Vali Mutlu'nun odasında oturan Mehmet Söğüt ile tanımadığım bir kişi ateş açtı. Üç kurşun isabet etti.

Karakoldaki polisler görüyor ama müdahale etmiyordu. Belki 50 defa şikayetçi oldum ama dava bile açılmadı.

Valilik kamera kayıtlarının incelenmesini istedim, ama alamadım. Böylece olayın nereye dayandığı ortaya çıktı." Cumhuriyet Savcılığı'na müracaat eden Girişen'in dosyası hakkında 'takipsizlik' kararı verilmiş, Girişen, "Dosyaya takipsizlik kararı veren savcı, şimdi FETÖ üyesi olmak suçundan açığa alınan İlhami Ceylan'dı" dedi.

Kemal Gümüş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber