YÖK'ten GY ve unvan değişikliği sınavına ilişkin açıklama

YÖK'ten görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına ilişkin açıklama

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Temmuz 2018 16:11, Son Güncelleme : 05 Temmuz 2018 17:40
YÖK'ten GY ve unvan değişikliği sınavına ilişkin açıklama

2018 YILI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ MERKEZİ YAZILI SINAVINA İLİŞKİN DUYURU

Açıklamalarda yer alan Yükseköğretim Kumlu Başkanlığı "YÖK", Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü "ÜNİVERSİTE", adına sınav organizasyonu yapılacak olan kurum ve kuruluşlar "KATILIMCI", sınava katılacak personel "ADAY" olarak anılacaktır.

ÜNİVERSİTE tarafından YÖK'e iletilen ADAY bilgileri şablon dosyası, YÖK tarafından KATILIMCI'lar ile paylaşılacak ve KATILIMCI'lar tarafından 09-17/07/2018 tarihleri arasında YÖK'e iletilecektir.

ADAY'lar 24-31/07/2018 tarihleri arasında ÜNİVERSİTE'nin Sınav Hizmetleri Web Sitesi (sinavbasvuru.anadolu.edu.tr) üzerinden sınav başvurusu yapacak ve 85 (seksenbeş) TL sınav ücretini ödeyecektir. Ödeme işlemi, Sınav Hizmetleri Web Sitesi üzerinden sınav başvurusu esnasında, kredi/banka kartı ile gerçekleştirilecektir. Başka kanallardan ödeme kabul edilmeyecektir. Sınav başvuru sürecini tamamlamayan ADAY'ların başvurusu geçersiz sayılacaktır.

Sınav başvurusundan vazgeçen, başvurusu geçersiz sayılan, sınava girmeyen veya giremeyen, sınava alınmayan veya çıkarılan, sınavda başarısız olan veya sınavı geçersiz sayılan, ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran veya aynı işlem için birden fazla ödeme yapmış olan ADAY'ların ödedikleri ücretler iade edilmeyecektir. Ücretlerin doğru yatırılmamasının sorumluluğu ADAY'lara aittir.

ADAY'ların kimlik bilgileri, sınava girecekleri yer, zaman bilgileri ve sorumlu oldukları sınav konularını içeren "Sınav Giriş Belgeleri" ÜNİVERSİTE tarafından hazırlanacak ve Sınav Hizmetleri Web Sitesi üzerinden 03-07/09/2018 tarihleri arasında ADAY'ların erişimine açılacaktır.

ADAY'ların sınavda uyması gereken kurallar Ek-1 'de verilmektedir.

Sınav somları, çoktan seçmeli, 5 (beş) cevap şıklı, 2 (iki) kitapçık türü olacak şekilde ÜNİVERSİTE tarafından hazırlanacaktır.

Görevde yükselme sınavında soru dağılımı, YÖK'ün resmi internet sayfasındaki (www.yok.gov.tr) 05/06/2018 tarihli duyurusunda ilan edilen konu başlıklarından Anayasanın yükseköğretime ilişkin maddeleri ile yükseköğretim mevzuatından yaklaşık %50, diğer konu başlıklarından da yaklaşık %50 şeklinde olacaktır. Unvan değişikliği sınavında ise Ek-2'de belirtilen ilgili alanlara ait sorular yer alacaktır.

Sınav, 08 Eylül 2018 Cumartesi günü saat 14.00'da, tek oturum halinde Adana, Ağrı, Ankara, Edime, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Konya, Mardin, Sinop ve Şanlıurfa olmak üzere toplam 11 (onbir) sınav merkezinde gerçekleştirilecektir. ADAY'ların bağlı bulundukları kurum/kuruluşlarına göre belirlenmiş olan sınav merkezleri aşağıdaki tabloda verilmiştir. ADAY'lar farklı bir sınav merkezi tercih edemezler.

SINAV MERKEZİ

KATILIMCI

ADANA

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi

ADANA

Çukurova Üniversitesi

ADANA

İskenderun Teknik Üniversitesi

AĞRI

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi

AĞRI

Ardahan Üniversitesi

ANKARA

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi

ANKARA

Bartın Üniversitesi

ANKARA

Gazi Üniversitesi

ANKARA

Hitit Üniversitesi

ANKARA

Orta Doğu Teknik Üniversitesi

ANKARA

Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı

ANKARA

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı

EDİRNE

Trakya Üniversitesi

ESKİŞEHİR

Anadolu Üniversitesi

ESKİŞEHİR

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi

ESKİŞEHİR

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi

İSTANBUL

Boğaziçi Üniversitesi

İSTANBUL

Galatasaray Üniversitesi

İSTANBUL

İstanbul Medeniyet Üniversitesi

İSTANBUL

İstanbul Teknik Üniversitesi

İSTANBUL

Marmara Üniversitesi

İZMİR

Dokuz Eylül Üniversitesi

İZMİR

Ege Üniversitesi

İZMİR

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi

KONYA

Selçuk Üniversitesi

MARDİN

Mardin Artuklu Üniversitesi

SİNOP

Sinop Üniversitesi

ŞANLIURFA

Harran Üniversitesi

Görevde yükselme sınavına katılan ADAY'lara 80 soru sorulacak ve 120 dakika sınav süresi verilecektir. Unvan değişikliği sınavına katılan ADAY'lara 50 soru sorulacak ve 75 dakika sınav süresi verilecektir.

ADAY'lar sınava girebilmek için Sınav Giriş Belgesi ile Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi (fotoğraflı, soğuk damgalı ve T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı/Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kimlik kartı, süresi geçerli pasaport, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait mavi kart) ibraz etmek zorundadır. Bunların dışındaki belgeler (sürücü belgesi, mesleki kimlik kartları vb.) sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmez. Belge kontrolleri ilgili sınav görevlileri tarafından yapılacak olup, eksik belgesi olanlar sınava alınmayacaktır.

Sınavda hesap makinesi kullanılabilecektir. Ancak, kullanılacak makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ...) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkan veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz.

Cevap kağıtlarının değerlendirilmesi ÜNİVERSİTE tarafından yapılacaktır. ADAY'lar hakkında düzenlenen tutanaklar varsa, söz konusu ADAY'ların sınavlarının geçerli sayılıp sayılmayacağı veya ne şekilde değerlendirileceği ÜNİVERSİTE'nin alacağı kararlar doğrultusunda belirlenecektir. Sınav kurallarım ihlal ettiği belirlenen ADAY'lar değerlendirmeye ve sıralamaya alınmayacaktır.

Değerlendirme yalnızca doğru cevaplar üzerinden yapılacak, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmeyecektir. Değerlendirme sırasında iptal edilen soru(lar) olması durumunda, söz konusu soru(lar) doğru yanıtlanmış olarak kabul edilecektir.

Sınav sonuçları, sınav bazında toplam soru sayısı üzerinden değerlendirilecek ve sınav puanı hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır. Puan hesaplamasında yuvarlama yapılmayacak, puanın küsuratlı olması halinde virgülden sonra iki hane dikkate alınacaktır.

ÜNİVERSİTE tarafından YÖK'e iletilen sınav sonuçları, YÖK'ün resmi internet sayfasında ilan edilecek, YÖK tarafından KATILIMCI'lara iletilecek ve KATILIMCI'lar tarafından ADAY'lara ayrıca duyurulacaktır.

ADAY'lar, sınav sorularına, sınav uygulamasına ve sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını, Sınav Hizmetleri Web Sitesinden çevrimiçi olarak erişilen "Sınav İtiraz Formu" vasıtasıyla yapacaklardır. Yapılan itirazların geçerli olabilmesi için ADAY'ların her bir itiraz türü için ilgili web sitesi üzerinden kredi/banka kartı vasıtasıyla ÜNİVERSİTE'ye 10 (on) TL itiraz ücretini ödemesi, söz konusu formu eksiksiz ve doğru şekilde doldurması, onaylaması, çıktısını alması, imzalaması ve ıslak imzalı bu formu, üzerinde belirtilen adrese, süresi içinde ulaştırması gerekmektedir. Belirtilen adrese herhangi bir sebeple zamanında ulaşmayan veya başka kanallardan yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır. İtiraz süresi dolduktan sonra, itirazlar hakkında ÜNİVERSİTE tarafından yapılacak değerlendirmenin sonucu ADAY'lara ve YÖK'e bildirilecektir.

Sınav somlarına ve sınav uygulamasına ilişkin itiraz başvuruları 10-14.09.2018 tarihleri arasında; sınav sonuçlarına ilişkin itiraz başvurulan ise sınav sonuçlarının ilanını takip eden 5 (beş) iş günü içinde yapılacaktır.

Yazılı sınavdan sonra gerçekleştirilecek olan sözlü sınav aşaması ise KATILIMCI'lar tarafından yürütülerek sonuçlandırılacaktır.

Ek-1. Sınav Kuralları

1. Sınav süresi, Görevde Yükselme Sınavı içiıı 120 dakika; Unvan Değişikliği Suıavı için 75 dakikadır.

2. Sınavın ilk 50 dakikası ve son 15 dakikası içerisinde, sınavınızı tamamlasamz bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, tekrar sınava devam etmenize izin verilmeyecektir.

3. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle kitapçıktaki tüm somlar için size doğra gelen seçeneği işaretleyerek cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır.

4. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, hesap makinesinde alfabetik tuş takımı (A, B, C, ...) ve program yapılmasına, saklanmasma, çalıştırılmasına imkan veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz.

5. Sınava girmek için gerekli belgelerinizin tümünü snıav başlamadan önce sıranızın üzerine bırakınız.

6. Sınav süresince diğer adaylarla ve görevlilerle konuşmak, sora sormak yasaktır. Aynı şekilde görevlilerin de adaylarla yakından ve alçak sesle konuşmaları yasaktır. Gerekli durumlarda görevliler yerinizi değiştirebilir.

7. Size verilen cevap kağıdımn üzerindeki kimlik bilgilerinizi kontrol ediniz, ilgili alanları eksiksiz doldurarak imzalayınız.

Bu bilgiler size ait değilse, kağıt üzerinde hiçbir işlem yapmadan görevlileri uyararak size ait cevap kağıdım isteyiniz. Başkasma ait cevap kağıdı kullanan adayların sınavları geçersiz sayılır.

8. Cevap kağıdı Çizerine test grubunu (kitapçık türünü) kodlamayan veya birden fazla grubu kodlayanların sınavları geçersiz sayılır.

9. Cevap kağıdınıza yazacağınız her türlü yazı ve yapacağınız işaretlemeler için koyu yazan siyah kurşun kalem kullanmalısınız. Farklı bir kalem (tükenmez, mürekkepli, renkli vb.) kullananların sınavları geçersiz sayılır.

10. Cevap kağıdı üzerinde değişiklik yapmak istediğinizde, iz bırakmayan bir silgi kullanınız. Cevap kağıdınızı buruşturmayınız, katlamayınız ve üzerine gereksiz hiçbir işaret koymayınız.

11. Cevaplarınızı, cevap kağıdında ilgili test için ayrılmış olan alana, cevap yerinin dışına taşılmadan işaretleyiniz. Soru kitapçığı üzerinde yapılan işaretlemeler değerlendirmeye alınmayacaktır.

12. Her soranım tek bir doğru cevabı vardır. Bir sora için birden çok cevabı işaretlerseniz, o soruyu yanlış cevaplamış sayılacaksınız.

13. Sora kitapçığınızı aldığuıızda sayfalarına hızlıca bakarak hatalı ya da eksik baskı olup olmadığım kontrol ediniz.

Hata/eksik olması durumunda kitapçığımzuı değiştirilmesi için derhal sınav görevlilerine başvurunuz. Smav görevlileri sınavın başladığım belirtmeden kitapçığınızı tekrar açmayınız.

14. Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile sora kitapçığınızın kodunu karşılaştırınız. Aynı değilse, sınav görevlilerine durumu bildirerek doğra kitapçığın verilmesini talep ediniz.

15. Sora kitapçığınızdaki ilgili alanları eksiksiz doldurarak imzanızı atınız. Sora kitapçığımzuı sayfalarındaki boş yerleri müsvedde amacıyla kullanabilirsiniz.

16. Aşağıdaki durumlarda sınav görevlileri tarafından Salon Smav Tutanağı düzenlenerek ilgili adayların smavlan geçersiz sayılır:

a) Smav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uymamak, smav düzenini bozmak,

b) Çanta, cüzdan, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş, anahtar, metal para gibi metal içerikli eşyalar (basit başörtü iğnesi ve ince metal tokalı kemer hariç); her türlü plastik ve güneş gözlüğü dahil cam eşya (şeffaf/numaralı gözlük hariç), banka/kredi kartı, ulaşım kartı vb. kartlar, cep telefonu, cep bilgisayarı, sözlük işlevi olan elektronik aygıt vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar, kamera, kulaklık, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth, saat fonksiyonu dışında fonksiyonu bulunan saat, elektronik sözlük vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; metal içerikli eşyalar, her türlü kesici ve delici alet, ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneler, kağıt, kitap, sözlük, defter, not vb. dokümanları; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar, içecek (su hariç) ve yiyecek vb. gıda maddeleri, ilaç, alçı, sargı bezi, koltuk değneği vb. sağlık malzemeleri ve araçları (adayların sınav giriş belgesinde özel olarak belirtilenler hariç) yanında bulundurmak,

c) Sınav sırasında kalem, silgi vb. araç-gereç paylaşımında bulunmak,

d) Cevapları, cevap kağıdı dışmda bir yere yazmak ve smav salonundan dışarı çıkarmak,

e) Sınava girebilmek içiıı gerekli belgeleri eksik olduğu halde sınava katılıp, cevap kağıdında işaretleme yapmak,

f) Smav görevlileri taralından adayın kimliğinden şüphe duyulması,

g) Cevap kağıdını ve/veya sora kitapçığım smav görevlilerine eksiksiz ve sağlam şekilde teslim etmemek, smav salonu dışına çıkarmak,

h) Kopya çekmek, vermek, çekilmesine yardımcı olmak vb. eylemlerde bulunmak,

i) Kendisi yerine başkasını sınava sokmak,

17. Smav bitiminde, cevap kağıdınızı ve sora kitapçığınızı salon görevlilerine eksiksiz biçimde teslim ediniz. Smav bittikten sonra gönderilen cevap kağıtları dikkate alınmayacaktır.

Ek-2

UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI ALANLARI

SIRA

NO

KADRO UNVANI

ALAN/BİRLEŞTİRİLMİŞ OLAN ALANLAR

1

ÖĞRETMEN

ÖĞRETMEN (OKULÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ)

2

BİOLOG

BİOLOG

3

KİMYAGER

KİMYAGER

4

FİZYOTERAPİST

FİZYOTERAPİST

5

PSİKOLOG

PSİKOLOG

6

İSTATİSTİKÇİ

İSTATİSTİKÇİ

7

GRAFİKER

GRAFİKER

8

PROGRAMCI

PROGRAMCI

9

KÜTÜPHANECİ

KÜTÜPHANECİ

10

MÜHENDİS

MAKİNE

11

MÜHENDİS

JEOFİZİK

12

MÜHENDİS

ELEKTRİK

13

MÜHENDİS (JEODEZİ - JEODEZİ VE FOTOGROMETRİ -JEODEZİ VE HARİTACILIK - HARİTA)

JEODEZİ - JEODEZİ VE FOTOGROMETRİ -JEODEZİ VE HARİTACILIK - HARİTA

14

MÜHENDİS

ORMAN ENDÜSTRİ

15

MÜHENDİS

ZİRAAT

16

MÜHENDİS

ENDÜSTRİ

17

MÜHENDİS

ELEKTRİK-ELEKTRONİK

18

MÜHENDİS

MEKATRONİK

19

MÜHENDİS

GIDA

20

MÜHENDİS

İNŞAAT

21

MÜHENDİS

TEKSTİL

22

MÜHENDİS

BİLGİSAYAR

23

TEKNİKER (BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI - BİLGİSAYAR TEKNOLOJİSİ VE PROGRAMLAMA)

BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI

24

TEKNİKER

İNTERNETVE AĞ TEKNOLOJİLERİ

25

TEKNİKER

YAPI RESSAMLIĞI

26

TEKNİKER

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ

27

TEKNİKER

TARIM MAKİNELERİ

28

TEKNİKER

RADYO VE TELEVİZYON TEKNOLOJİSİ

29

TEKNİKER

MAKİNE

30

TEKNİKER

MEKATRONİK

31

TEKNİKER

ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİM İLETİM VE

DAĞITIMI

32

TEKNİKER

ELEKTRİK VE ENERJİ

33

TEKNİKER

ELEKTRİK VE ENERJİ GAZ VE TESİSATI

TEKNOLOJİSİ

34

TEKNİKER

FOTOĞRAFÇILIK VE KAMERAMANLIK

35

TEKNİKER (MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ -MOTOR)

OTOMOTİV TEKNOLOJİSİ

36

TEKNİKER

ELEKTRİK

37

TEKNİKER (ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ - ENDÜSTRİYEL ELEKTRONİK - ELEKTRİK ELEKTRONİK - ELEKTRONİK)

ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ

38

TEKNİKER

ELEKTRONİK HABERLEŞME TEKNOLOJİSİ

39

TEKNİKER (KONTROL VE OTOMASYON TEKNOLOJİSİ -KONTROL SİSTEMLERİ TEKNOLOJİSİ)

KONTROL VE OTOMASYON TEKNOLOJİSİ

40

TEKNİKER

DOĞALGAZ VE TESİSATI TEKNOLOJİSİ

41

TEKNİKER

YAPI TESİSAT TEKNOLOJİSİ

42

TEKNİKER

KAYNAK TEKNOLOJİSİ

43

TEKNİKER (İKLİMLEMDİRME VE SOĞUTMA

TEKNOLOJİSİ-SOĞUTMA)

İKLİMLEMDİRME VE SOĞUTMA TEKNOLOJİSİ

44

TEKNİKER (HARİTA VE KADASTRO - HARİTA KADASTRO)

HARİTA VE KADASTRO

45

TEKNİKER (İNŞAAT TEKNOLOJİSİ - İNŞAAT)

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ

46

TEKNİKER

YAPI DENETİMİ

47

TEKNİKER (MOBİLYA VE DEKORASYON-AĞAÇ İŞLERİ)

MOBİLYA VE DEKORASYON

48

TEKNİKER

ORMANCILIK VE ORMAN ÜRÜNLERİ

49

TEKNİKER

SERACILIK

50

TEKNİKER

BAHÇE TARIMI

51

TEKNİKER

TARIM

52

TEKNİKER

MATBAACILIK

53

TEKNİKER

KİMYA TEKNOLOJİSİ

54

TEKNİKER

GIDA TEKNOLOJİSİ

55

TEKNİKER

AŞÇILIK

56

SAĞLIK TEKNİKERİ

ANESTEZİ

SAĞLIK TEKNİKERİ (PROTEZ VE ORTEZ-ORTOPEDİK PROTEZ VE ORTEZ)

ORTOPEDİK PROTEZ VE ORTEZ

58

SAĞLIK TEKNİKERİ (LABORANT VE VETERİNER SAĞLIK -VETERİNER SAĞLIK TEKNİKERLİĞİ)

LABORANT VE VETERİNER SAĞLIK

59

SAĞLIK TEKNİKERİ (TIBBİ LABORATUAR TEKNİKLERİ -TIBBİ LABORATUVAR)

TIBBİ LABORATUAR TEKNİKLERİ

60

SAĞLIK TEKNİKERİ (TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ -RADYOLOJİ)

TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ

61

SAĞLIK TEKNİKERİ

RADYOTERAPİ

62

SAĞLIK TEKNİKERİ

ODYOMETRİ

63

SAĞLIK TEKNİKERİ

AMBULANS VE ACİL BAKIM TEKNİKERLİĞİ

64

SAĞLIK TEKNİKERİ

SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ

65

SAĞLIK TEKNİKERLİĞİ VEYA SAĞLIK MEMURLUĞU

SAĞLIK TEKNİKERLİĞİ VEYA SAĞLIK MEMURLUĞU

66

TEKNİSYEN (MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ -MOTOR)

MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ

67

TEKNİSYEN (MOBİLYA - AĞAÇ İŞLERİ - MOBİLYA VE DEKORASYON)

MOBİLYA VE İÇ MEKAN TASARIMI

68

TEKNİSYEN (HARİTA KADASTRO)

HARİTA KADASTRO

69

TEKNİSYEN (BİLGİSAYAR DONANIM - BİLGİSAYAR -BİLGİSAYAR

YAZILIM - BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ/VERİ TABANI PROGRAMCILIĞI - BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ)

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

70

TEKNİSYEN (METAL İŞLERİ - METAL)

METAL TEKNOLOJİSİ

71

TEKNİSYEN (MAKİNE TEKNOLOJİSİ - MAKİNE RESSAMLIĞI - TORNA TESVİYE - TESVİYE - TESVİYECİLİK)

MAKİNE TEKNOLOJİSİ

72

TEKNİSYEN (TESİSAT TEKNOLOJİSİ VE İKLİMLENDİRME. İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİ,

SOĞUTMA SİSTEMLERİ, YAPI TESİSAT SİSTEMLERİ -

SIHHİ TESİSAT - YAPI TESİSAT - SIHHİ TESİSAT VE ISITMA - SIHHİ TESİSAT ISITMA)

TESİSAT TEKNOLOJİSİ VE İKLİMLENDİRME

73

TEKNİSYEN (İNŞAAT - YAPICILIK)

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ

74

TEKNİSYEN (ELEKTRİK ELEKTRONİK - ELEKTRONİK -ELEKTRİK, ELEKTRONİK,

ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ/HABERLEŞME SİSTEMLERİ,

TELEKOMİNİKASYON - ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ/ENDÜSTRİYEL BAKIM ONARIM)

ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ

75

TEKNİSYEN (KİMYA)

KİMYA TEKNOLOJİSİ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber