Elazığ'da 6,5 büyüklüğünde deprem oldu

Gelen son dakika bilgisine göre Elazığ'da 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi daha sonra depremin büyüklüğünü 6.5 olarak güncelledi. AFAD ise depremin büyüklüğünü 6.8 olarak açıkladı. 21.08'de 5.4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. 21.17'de 5.1 şiddetinde bir artçı sarsıntı daha meydana geldi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Ocak 2020 21:03, Son Güncelleme : 24 Ocak 2020 22:48

An itibariyle Diyarbakır, Elazığ, Kahramanmaraş, Kayseri'den hissedilen bir deprem yaşanıyor.

Kandilli Rasathanesi, depremin merkez üssünün Sivrice- Elazığ olduğunu, 10 km derinliğinde ve 6,5 büyüklüğünde olduğunu açıkladı

Deprem yerin 10 kilometre derinliğinde kaydedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'ne göre 21:08'de merkezüssü Elazığ Sivrice ilçesi olan 5,4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Son dakika gelen habere göre; Elazığ Sivrice merkezli 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Elazığ Sivrice'de 6.8 büyüklüğünde gerçekleşen depremde, tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." ifadeleri kullanıldı.

5.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE İKİCNİ DEPREM

AFAD, 21.08'de 5.4 büyüklüğünde yeni bir deprem meydana geldiğini duyurdu. 21.17'de 5.1 şiddetinde bir artçı sarsıntı daha meydana geldi.

BAKAN AKAR

Şehir merkezinde herhangi bir can kaybı yok. Büyük bir hasar görülmüyor. İl dışında bazı kayıplar olabilir değerlendirmesi var.

Elazığ'dan gelen ilk görüntü

PROF. DR. ŞÜKRÜ ERSOY'DAN İLK AÇIKLAMA

CNN TÜRK canlı yayınına bağlanan Prof. Dr. Şükrü Ersoy şu açıklamalarda bulundu:

Biraz büyük bir deprem. Belki sizde de söylemiş olabilirim Elazığ çok kritik bir yer. Doğu Anadolu fayı çok kritik, gerilim çok yüksek. Bu deprem beklenebilen bir depremdi. Bu deprem önemli bir deprem, yer kabuğunu önemli miktarda kırmış olabilir. 50 - 60 km yer kabuğu kırılmış olabilir. Ciddi bir hasar vardır, inşallah ölümler fazla değildir.

GAZİANTEP VALİSİ DAVUT GÜL

Şu an can ve mal kaybı yok. Gaziantep'te her şey sakin. Bu süreci takip ediyoruz.

ELAZIĞ BARO BAŞKANI

Şehir merkezinde bir yıkım yok. Köylerden haber bekleniyor.

Bakan Soylu'dan, binası hasarlı vatandaşlara uyarı 6,5'lik depremin ardından 8 sarsıntı daha meydana geldi Elazığ depremi ile ilgili flaş açıklama! Yer kabuğu kırılmış olabilir Depremle ilgili hükümetten ilk açıklama İşte 6,5 büyüklüğündeki depremi hisseden illerimiz AFAD Başkanı Güllüoğlu: Ekiplerimiz saha taramasına başladı Bakan Soylu deprem'e, deprem toplantısında yakalandı Bakan Soylu: Depremde 4 vatandaşımız hayatını kaybetti Bakanlar Soylu ve Kurum Elazığ'a gidiyor Turkcell'den deprem bölgesine bedava internet ve konuşma AFAD'dan uyarılar: SMS kullanın, hasarlı yapılara girmeyin

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber