Formasyon belgesi alanların durumu ne olacak?

Milli Eğitim Bakanlığının formasyon kararı geçmiş yıllarda belge alanların durumlarını etkilememeli!

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 03 Temmuz 2020 11:02, Son Güncelleme : 03 Temmuz 2020 11:37
Formasyon belgesi alanların durumu ne olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulunun 29 Haziran 2020 tarih ve 12 sayılı Kararı ile yükseköğretim kurumları tarafından sertifika düzeyinde yürütülen pedagojik formasyon sertifika eğitiminin geçerliliğini yitirmesine karar verildiğini gündeme getirmiştik.

Bunun üzerine, özellikle bu karardan evvel formasyon belgesi alıp atama bekleyen adaylar durumlarının ne olacağı konusunda tereddüt yaşamaktadırlar.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan yazı dikkatle incelendiğinde, 29 Haziran 2020 tarihi itibarıyla alınan karardan evvel alınan formasyon belgeleri ile ilgili herhangi bir ifadeye yer verilmemiştir.

Sadece, bu tarihten sonra formasyon eğitiminin geçerliliğini yitirdiğine karar verilerek üniversiteler tarafından yeni formasyon programlarının açılmasının önü kesilmiştir.

Son olarak, 2023 vizyon belgesinde yer alan hedefe uyumlu olarak bu karardan sonra formasyon eğitiminin yerine getirilmesi planlanan lisansüstü düzeyde açılacak programların nasıl olacağı ve sürecin bundan sonra hangi aşamalarla yürütüleceği konusunda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklama yapılmasının faydalı olacağı düşünülmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber