Önlisans sağlık kurumları işletmeciliği mezunu unvan değişikliği sınavına girebilir mi?

Önlisans sağlık kurumları işletmeciliği mezunu unvan değişikliği sınavına girebilir mi?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 10 Haziran 2021 11:00, Son Güncelleme : 10 Haziran 2021 08:35
Önlisans sağlık kurumları işletmeciliği mezunu unvan değişikliği sınavına girebilir mi?

Soru: Ben bir üniversite hastanesinde GİH sınıfında çalışan Lise mezunu bir memurum. Bu yıl Sağlık Kurumları İşletmeciliği Ön lisans mezunu olacağım. Yaptığım araştırmalara göre Sağlık alanında çalışıp Sağlık Kurumları İşletmeciliği mezunları YÖK tarafından Sağlık teknikerliği unvanı verilmektedir. Şimdi benim bulunduğum Kurumda sağlık olduğundan Kurum içerisinde unvan değişikliği yaparak Sağlık Teknikeri Kadrosuna geçebilir miyim. Teşekkür Ederim.

Cevap: Yüksek Öğretim Kurumu tarafından, 10/10/2012 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında 2547 sayılı Kanun'un 2880 sayılı Kanun'la değişik 43/b maddesi uyarınca, Sağlık Kurumları İşletmeciliği ile Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı ön lisans programları mezunlarının "Sağlık Teknikeri" unvanın kullanmalarına karar verildiği görülmektedir.

Sağlık Teknikeri unvanını kullanabilmeniz, sadece Kurumunuzun "Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı" açması için yeterli değil aynı zamanda sınav duyurunda "Unvan Değişikliği Sınavına Tabi Olarak Atanacaklarda Aranacak Şartlar" başlığı altında "Sağlık Kurumları İşletmeciliği" bölümünü bizzat belirtmesi gerekmektedir. Kurumunuzun Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınav duyurusunda Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümünün unvan değiştirilecek kadrolar arasında yer alması durumunda sınava girebileceğiniz ve başarılı olmanız durumunda "Sağlık Teknikeri" unvanını kullanabileceğiniz değerlendirilmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber