TÜSİAD'dan hükümete türban eleştirisi

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 17 Şubat 2008 22:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, yumuşak bir geçişle çözülebilecek olan türban konusunun, hükümet tarafından siyasi istikrarsızlığa dönüştürüldüğünü söyledi.

Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Isparta Girişimci Sanayici İş Adamları Derneği (IGSİAD) tarafından düzenlenen ?KOBİ'lerin finans sorunları ve Basel 2? konulu toplantıya katıldı. Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Isparta Girişimci Sanayici İş Adamları Derneği (IGSİAD) tarafından düzenlenen ?KOBİ'lerin finans sorunları ve Basel 2? konulu toplantıya katıldı. TÜSİAD Başkanı Yalçındağ, burada yaptığı konuşmada, 2002'de olumluya dönen ekonomik tablonun 2007'de bozulduğunu söyledi.

Haberin devamı

2008 yılında dünya ekonomisindeki gelişmelerin yakından izlenmesi ve para politikasında istikrarlı bir yaklaşım belirlenmesi gerektiği görüşünü savunduklarını da anlatan TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, kısmen bozulan bütçe disiplinin 2008 yılında yeniden sağlanmasının önemine değindi.

Yalçındağ, Türkiye'nin başarıyı yakalayabilmesi için çalkantısız, istikrarlı bir siyasi ortama sahip olması gerektiğinin, gelişmiş ülkeler ligindeki yerini tereddütlere yer bırakmayacak şekilde, net bir biçimde ortaya koyabilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Yalçındağ, şunları kaydetti: ?İçinde yaşadığımız günlerin, bu koşulları yerine getirmekten çok uzak bir görünüm sergilediğini düşünüyoruz. Ülke olarak yenilenen meclisten ve yeni kurulan hükümetten beklentimiz, geçmiş dönemin tecrübesiyle reform sürecine hız kazandırması ve toplumumuzu kenetlemesiydi. Oysa bugün itibariyle reform sürecinde ciddi bir atalet, toplumda ise maalesef kutuplaşma görüyoruz. Bugün itibariyle siyasi gündemimizi dalgalandıran konu, özünde üniversite camiasını, öğretim üyeleri ve öğrencileri ilgilendiren bir konudur. Zaman içinde yüksek öğretim kuralları çerçevesinde yumuşak bir geçiş ile halledilebilecek iken, bugün siyasi istikrarsızlık nedeni haline gelmiştir. Konunun iki kısa anayasa maddesi değişikliğine indirgenmesi ve bu şekliyle meclise getirilmesi yanlış bir adım olmuştur. Kaldı ki bu anayasa değişikliklerinin karşı karşıya kalacağı muhtemel hukuki engellerin de iyi hesap edilmediğini açıklıkla görüyoruz. Ayrıca bu konudaki söylemlerin gerginliğe ve tedirginliğe neden olacak şekilde genişlediğine şahit oluyoruz. Adeta süreç kontrolden çıktığı izlemini veriyor. Dolayısıyla bu konunun sadece üniversitelerimizle sınırlı kalmasını sağlayacak, kamu kesimi ve orta öğrenime genişlememesi için mevcut hukuki güvencelerin güçlendirilmesine ihtiyaç olduğu görüşündeyiz.?

Ülkenin içerisinde bulunduğu zor dönemi aşabilmek için doğru gündeme odaklanmak gerektiğini vurgulayan TÜSİAD Başkanı Yalçındağ, siyasi istikrar ve kararlı liderlikle bunun mümkün olabileceğini savundu.

Yalçındağ, ?Duraklamaya uğrattığımız reformları yeniden devreye sokarak, AB sürecini iyi yöneterek kalıcı bir yapısal dönüşüm sağlayabiliriz. Bunun için öncelikle gündemi yerli yerine oturtmak zorundayız. Türkiye dar gündemde ve kutuplaştırıcı siyasetler yüzünden çok zaman kaybetti. Bugün artık kutuplaşma ve gerginlik içine girmek yerine ülkemizin ve tüm bireylerin refahını artıracak ekonomik ve sosyal politikalar çerçevesinde denetlenmekteyiz? dedi.

Toplantının sonunda IGSİAD Başkanı Rifat Özdemir, TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'a plaket sundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber