Dinlemeye sembolik tazminat davası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2010 11:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

İstanbul'da bir iş adamı, 3 ay süre ile telefonlarının ''hukuka aykırı'' dinlenildiği gerekçesiyle, Adalet ve İçişleri bakanlıkları aleyhinde 1 TL'lik tazminat davası açtı.

İSTANBUL - İstanbul Bostancı'da restoranı bulunan Mustafa Öztürk'ün avukatları Cesim Parlak ve Irmak Anafarta tarafından İstanbul 9. İdare Mahkemesi'ne verilen dava dilekçesinde, Mersin Sulh Ceza Mahkemesi'nce Öztürk hakkında ''iletişimin dinlenilmesi'' kararı verildiği, karar uyarınca iş adamının 3 Temmuz-3 Kasım 2009 tarihleri arasında dinlenildiği anlatıldı.

Dilekçede, Mersin'de çeşitli suçlara karıştıkları öne sürülen bazı kişilerle irtibatlı olduğu gerekçesiyle Öztürk'ün dinleme takibine alındığı, soruşturma sonucu şüpheli 7 kişi ve iş adamı hakkında ''takipsizlik'' kararı verildiği ve Öztürk'ün, dinlemeden 12 Ocak 2010 tarihinde kendisine ulaşan tebligat yoluyla haberi olduğu belirtildi.

Öztürk'ün satmak istediği aracı almak isteyen 7 şüpheliden sadece H.Ş. ile 1-2 kez telefonla görüştüğü, hiç Mersin'de bulunmadığı belirtilen dilekçede, bu ilde işlendiği iddia edilen suç ve suçlar dolayısıyla telefonunun dinlenilmesinin usul ve yasalara aykırı olduğu savunuldu.

Dilekçede dinleme kararının, CMK uyarınca ''kuvvetli şüphe'' ve ''başka suretle delil elde etme imkanının bulunmaması'' koşullarının birlikte gerçekleşmesi halinde verilebileceği vurgulandı.

Öztürk'ün telefon dinlemesiyle ''travma yaşadığı'' kaydedilen dilekçede, ''Sadece uğradığı haksızlığın, inandığı hukuk devleti içerisinde yine hukuk mercileri tarafından yapılan işlemin haksızlığının tespiti ile giderebileceğine inandığından bu davayı açmaya karar vermiştir'' denildi.

Dilekçenin sonuç bölümünde, ''iletişimin dinlenilmesi'' kararının ''usul ve yasaya aykırı olması'' dolayısıyla Adalet ve İçişleri bakanlıklarının müteselsilen 1 TL tazminat ödemeye mahkum edilmesi istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber