'Süper anneanne' mezun oldu

Torununun arkadaşları tarafından ''süper anneanne'' lakabıyla anılan 56 yaşındaki Cevriye Güney, Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü'nden 2011-2012 öğretim yılı sonunda mezun oldu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2012 16:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AÜ Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mezuniyetlerin bütün üniversiteler için adeta bir düğün günü olduğunu belirterek, Anadolu Üniversitesi'nin de 30 bin kişinin katılacağı bir düğünle öğrencilerini mezun edeceğini kaydetti.

Mezuniyetlerin gurur verici olduğunu ifade eden Prof. Dr. Aydın, şöyle konuştu:

''Yaşama hazırlığımız öğrencilerimizi hayata uğurluyoruz. Ailelere minnettarız. Aileler, ne kadar övünse azdır. Rektör olarak mezunlardan üç şey istiyorum. Mezunlar Birliği'ne üye olsunlar. Bu birliğin toplantılarına katılsınlar. İkinci üniversite sertifika programlarına katılarak yaşam boyu eğitim vizyonuyla kendileri geliştirmeye devam etsinler. Artık üstlerinde not baskısı yok. Görüş ve eleştirilerini bize iletsinler. Hayat, güçlüklerle dolu bir mücadeledir. Bu zorluklar mezunlarımızı asla yıpratmamalıdır.''

Prof. Dr. Aydın, AÜ'nün yaşı ilerlemiş mezunlarına teşekkür ederek, ''Eğitim süresiyle yaş arasında bir doğru orantı var. Eğitim seviyesi ne kadar ilerlerse beyin o kadar iyi çalıştığından alzheimer hastalığına yakalanma ihtimali düşüyor ve ömür uzuyor. Hayattan zevk aldılar ve bize güç kattılar. Yaşam boyu eğitim vizyonu içinde her yaş grubunu AÜ'ye bekliyoruz'' dedi.

-''Yüksek lisans yapmak istiyorum''-

AÜ Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun olan Cevriye Güney de (56), AA muhabirine, ikinci baharında üniversite okumasının kendisini hayata bağladığını bildirdi.

2007 yılında bir siyasi partiden milletvekili aday adayı olduğunu anlatan Güney, şöyle devam etti:

''Üniversite okumamda mensubu bulunduğum partinin teşviki büyüktür. 23'üncü dönem milletvekili aday adayı olmuştum. Başarılı bir mülakatın ardından üniversite mezunu olmadığımdan liste dışı kalmıştım. O olay beni kamçıladı ve okumaya karar verdim. Bir Albay eşiyim. Eşim vefat edince, yalnız kaldığımdan ders çalışma olanağım vardı. Günde 10 saat ders çalışarak mezun olmayı başardım. Torunum Elif Dedeler de Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde okuyor. Torunumla çalışığımız dersleri birbirimize söylerdik. Arkadaşları bana 'süper anneanne' lakabını taktılar, sosyal paylaşım sitesi üzerinden benimle arkadaş oldular. Başarılı olmayı çok seviyorum. Okumak benim bilgi dağarcığıma çok şey kattı. Açıköğretimi kazanmak kolay olsa da mezun olmak çok zor. İki kızım var, ikisi de üniversite mezunu. Küçük kızım, Adana'da Öğretmenevi'nde müdür yardımcısı. Kızımla aynı yıl sınava girdik. Kızım hala Açıköğretim Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde okuyor, mezun olamadı.''

Güney, üniversite okuyup bir hayali gerçekleştirdiğine işaret ederek, ''Bu kep ile cübbeyi giymek hayalimdi. Hayalimi gerçekleştirdim. Rabbime şükürler olsun. Arkadaşlarıma rol model oldum. Şu anda 20'ye yakın arkadaşım AÜ Açıköğretim Fakültesi öğrencisi. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Sınavı'na (ALES) girip yüksek lisans yapmak istiyorum'' diye konuştu.

-''Başaramam düşüncesini kafalarından atsınlar''-

Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü mezunu Gül Kaya (57) da, iki çocuk annesi olduğunu anlatarak, şunları söyledi;:

''İşçi emeklisiyim. İki çocuk annesiyim ve çocuklarım da üniversite mezunu. Emekli olunca eğitimime devam etmek istedim. Eğitimime 6 yıl önce Bankacılık ve Sigortacılık Önlisans Programı ile başladım, dikey geçişle İşletme Fakültesi'ne geçtim. Hocalarıma ve AÜ'ye teşekkür ediyorum. Eğitimim sırasında eşim ve çocuklarım bana destek oldu ve beni yüreklendirdiler. Herkes okumayı denesin. Başaramam düşüncesini kafalarından atsınlar. Yeni bir şeyler öğrenmek insanın ufkunu genişletiyor.''

Muhabir: Deniz Açık

Yayıncı: Mürsel Çetin

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber