Tüm Devlet erkanını, KPSS konusunda ciddi olmaya çağırıyoruz

KPSS sorularının önceden sızmış olabileceğine ilişkin olarak, tespit edebildiğimiz kadarıyla, 10'a yakın iddia memurlar.net forumuna yansımıştı. Bu iddialardan, temelsiz olanlarına açıklamalar getirmiştik. Ancak 13 Temmuz tarihli haberimizde, bir iddianın çok ciddi olduğunu ve buna açıklama getirilmesi gerektiğini belirtmemize rağmen, bu iddiaya hala cevap verilmemiştir/verilememiştir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Temmuz 2012 11:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

13 Temmuz tarihli haberde,

ÖSYM, "her adaya farklı soru kitapçığı verilecek" demişti. Oysaki DİHA tarafından yayımlanan soruların cevap şıklarının tümü, ÖSYM'nin yayımladıklarıyla aynı çıkmıştı. Yani soru kitapçığı aynıydı.

Bu durum, soruların bir sınav merkezinden değil, ÖSYM'nin ana merkezinden sızma olduğu şüphesi doğurmaktadır.

ÖSYM 13 Temmuzdan bu yana bu iddiayla ilgili bir açıklamada bulunmamıştır.

Diğer taraftan; DİHA'nın yayımladığı soruların bir kısmı değişiktir. Küçük kelime farklılıkları bulunmaktadır. Bir kısım adaylar DİHA'nın yayımladıklarının, soruların ham halini gösterdiğini belirtmektedir ki, bu iddiaya yönelik de bir açıklama yapılmamıştır.

Eğer ÖSYM açıklama yapmayacak ise, YÖK Başkanlığının ve Savcılığın bu iddiayı yerinde incelemesi ve adayları tatmin edecek bir açıklama yapması elzem görünmektedir.

Şuan için çok teknik bir konudan bahsediyoruz. Ama her sessiz kalınan gün, olayın daha da siyasileşmesine neden olmaktadır.

Bu hususu tüm etkili Devlet erkanının dikkatine sunuyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber