Kadro kararnamesinde dikkat çekenler

6 önemli kuruma ait dolu boş kadro kararnamesi, 1 Ekim 2014 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 01 Ekim 2014 10:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kadro kararnamesinde dikkat çekenler

6 önemli kuruma ait dolu boş kadro kararnamesi, 1 Ekim 2014 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı.

1 Ekim 2014 tartihli Resmi Gazetede yayımlanan kararnameye göre;

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı:

Merkez teşkilatında 2, 3, 4 ve 5. derecelerden 105 adet, taşra teşkilatında ise 1, 3 ve 4. derecelerden 103 adet kadro alınmıştır. Ayrıca merkez teşkilatı için 8 kimyager, taşre teşkilatı için 100 tekniker kadrosu ihdası yapılmıştır. İhdas edilen kadroların drecelerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığının unvan değişikliği sınavını açabileceğini göstermektedir.

Kurum ayrıca merkez için 20, taşra için 3. dereceden 50 adet şube müdürü kadrosu almıştır. Dereceler ve alım adetleri, bir görevde yükselme sınavı açılması hazırlığına işaret etmektedir.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü:

Teknik Hizmetler Sınıfından, 3 adet Kütüphaneci kadrosu ihdas edilmiştir. Ayrıca mühendis, tekniker ve teknisyen kadroları için yapılan ihdaslar ilk defa atamaya uygun değildir. Eğer bu değişiklikler müktesebiyle gelecek personel için değilse, bir unvan değişikliği sınavı açılabilir.

Diyanet İşleri Başkanlığı:

- İlk atamaya uygun 7. dereceden 8 adet müfettiş yardımcısı kadrosu alınmıştır.
- Taşra için 5. dereceden toplam 100 adet şef kadrosu alınmıştır. Diyanet bu kadrolara ya görevde yükselme sınavı açabilir ya da vekaleten görevlendirme yapabilir.
- Taşra için, ilk defa KPSS ile atama yapmaya uygun, 7. dereden 81 adet tekniker kadrosu alınmıştır.

Maliye Bakanlığı:

5. dereceden toplam 916 adet Vergi Müfettişi kadrosu alınmıştır. Muhtemelen yeterlik süresi olan müfettiş yardımcıları bu kadrolara atanacaktır.

Taşrada ise dereceleri nedeniyle KPSS ile atama Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni kadrosu ihdası yapılmıştır. Yine VHKİ için, memur unvanlı kadroda çalışanlar arasından atama yapmaya uygun şekilde VHKİ kadro ihdası da gerçekleştirilmiştir.

Bir diğer değişiklik ise 1. dereceden 130 adet ve 2. dereceden 50 adet olmak üzere toplam 180 adet mal müdürü kadro ihdası yapılmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı

MEB taşradaki toplam 400 adet aşçı, kaloriferci, usta öğretici kadrolarını iptal etmiştir. Bunun yerine, KPSS ile atamaya uygun olacak şekilde Hizmetli kadrosu ihdas edilmiştir. Ayrıca 200 adet de VHKİ kadro ihdası edilmiştir. Bu VHKİ kadroları memur kadrolarında çalışanlara verilebilir.

Sağlık Bakanlığı:

5. derecedeki toplam 414 adet şoför ve hizmetli kadrolarını iptal ederek, bunların yerine 200 adet 7 ve 9. derecelerden şoför ve 10. dereceden hizmetli almıştır. Bakanlık ayrıca 209 adet Sağlık teknikeri kadrosu ihdası yapmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber