Ev ve araba satarken paranızı almadan vekalet vermeyin!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ekim 2006 10:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyetten dolandırıcılığa karşı uyarı

Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkilileri vatandaşları dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Yetkililer, vatandaşların ev ve arabalarını satarken paralarını almadan vekalet vermemelerini tavsiye ettiler.

Vatandaşları uyaran emniyet yetkilileri, ev ve araba satışlarında dolandırılan vatandaşların durumunun mahkemelerde "ticari anlaşmazlık" olarak yorumlandığını, vatandaşların dikkatli olmadıkları takdirde kaybettikleri mallarını geri almak için uzun süreli uğraş vermeleri gerektiği hatırlatıldı.

Yetkililer, vatandaşları, mağdur olmamaları için paranın tamamını almadan kesinlikle devir işlemlerini yapmamaları, paranın bir kısmını almaları durumunda ise kalan bölümünü almak için tanımadığı kişilerin evlerine gitmemeleri konularında uyardı.

Devir işlemleri için banka ve tapu dairelerine giden kişilerin ise çevrelerindeki insanlara karşı çok dikkatli olması gerektiğini hatırlatan yetkilileri, toplu parayı yalnız başlarına taşımamalarını tavsiye etti.

Meydana gelen dolandırıcılık olaylarından örnek veren emniyet yetkilileri, dolandırıcı ve kapkaççıların takip ettikleri kişilerin arabalarının lastiklerini indirdiğini ve lastikle uğraşan vatandaşların bir anlık dikkatsizliğinden faydalanarak değerli eşya ve paralarını alarak kaçtıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber