5 milyar liralık 'çekici' sektör

Türkiye'de trafiğe kayıtlı 20 milyon araçtan sadece 6 milyonu sigorta hizmetlerinden ve oto yardımından yararlanıyor. Çekici araç sektörünün yüzde 70'ine hitap edeceklerini söyleyen Turs Assist Genel Müdürü Cemal Fenercioğlu, "Önümüzde 4-5 milyar liralık potansiyel var" dedi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 15 Ağustos 2016 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
5 milyar liralık 'çekici' sektör

Dünyanın en büyük yardımcı sigorta şirketlerinden Mapfre Grubu'na bağlı iştiraklerinden Tur Assist, otomotiv hizmetlerinde pastayı büyütmeye hazırlanıyor. Çekici hizmetleri ile birçok otomotiv markasının yanı sıra sigorta şirketlerine hizmet veren Tur Assist, keşfedilmemiş 14 milyon aracın peşine düştü. Trafiğe kayıtlı 20 milyon araçtan yalnızca 6 milyonunun sigorta hizmetleri şemsiyesi altında olduğunu hatırlatan Genel Müdür Cemal Fenercioğlu, sektörle ilgili hedeflerini Yeni Şafak'a anlattı.

1,5 MİLYON GÜN YEDEK ARAÇ VERDİK

Çekici hizmetlerine rakip olabilecek başka bir uygulamalarının ise yedek araçlar olduğunu aktaran Fenercioğlu önlerinde 4-5 milyarlık bir potansiyel olduğunu belirterek, "Bu yıl 1,5 milyon güne yaklaşacak ikame araç hizmetimiz var. Türkiye'nin tüm illerinde bu saydığım hizmetleri eksiksiz olarak verebiliyoruz. Mapfre Assistance'ın çalıştığı 42 ülkenin yanı sıra diğer ülkelerde de yerel hizmet sağlayıcılara ulaşarak hizmet almanızı sağlayabiliyoruz" dedi.

BÜYÜMEDE BİRİNCİYİZ

Büyüklük açısından Mapfre'nin faaliyet gösterdiği 42 ülke arasında Türkiye'nin üçüncü, sıfırdan kurulup organik şekilde büyümede ise Türkiye'nin birinci olduğunu anlatan Fenercioğlu, sistemin işleyişiyle ilgili şu bilgileri verdi: "Satılan araç başına ya da yapılan poliçe başına bir bedel alıyoruz. Otomotiv sektöründe yüzde 50 sigorta sektöründe yüzde 65 pazar payımız var. Sigorta sektörünün en büyük oyuncuları ile çalışıyoruz. Otomotiv sektöründe birçok firmaların hizmetlerini biz veriyoruz. Bizden hizmet alan şirketin adına telefonu biz açıyoruz."

EN POPÜLER HİZMETİMİZ ÇEKİCİ

Kendileriyle birlikte 42 ülkede aynı hizmetin verildiğini kaydeden Fenercioğlu, "Çok değişik bir hizmet yelpazemiz var. Sektörlerimiz başta otomotiv olmak üzere sigorta ve bankayı da kapsayacak şekilde yer alıyor. Çekici en popüler hizmetimiz. Adet bazında da en fazla kullanılan hizmetimiz. Günde yaklaşık bin tane çekim hizmeti yapıyoruz" dedi.

PAZARIN % 70'İ HİZMET BEKLİYOR

Türkiye'de 20 milyona yakın araç olduğunu belirten Fenercioğlu, "Bu 20 milyon aracın yaklaşık 6 milyonu bir kasko şemsiyesi altında. Geriye baktığımızda 14 milyonluk hizmet almayan bir kesim var. Bu %70'lik bir kitleye tekabül ediyor. Türkiye'de verilen hizmetler birçok ülkeden ileride. Şu an hizmet verdiğimiz pazarın boyutu 350 milyon lira civarında. Bunun yanında gelişmeye açık bir alan var" diye konuştu.

2. ELDE 500 LİRAYA 1 YIL GARANTİ

Sektörlerinde rekabetin yoğun olduğunu anlatan Fenercioğlu, "Dünyadaki bütün büyük assistance firmaları Türkiye'de hizmet veriyor. Bazıları sadece kendi sigorta firmalarına hizmet edecek durumda. Sektörümüzde yüzde 3-4 kar edebiliyorsak süper diyoruz. Bu yıl 1 milyon avroluk bir santral yatırımı yaptık. İkinci el bir araç aldığınızda güvenceniz yoksa sıfır araç almışsınız gibi tüm imkanlar dahilinde biz garanti veriyoruz. Tabi bunun 5 yılı geçmemesi ve 150 ila 200 bin kilometreyi de aşmaması gerekir" ifadelerini kullandı.

Şuayip Alabay

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber