Bakan Tüfenkçi: Riskimizin çok daha az olduğunu biz görüyoruz

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Standard & Poor's'un Türkiye'nin kredi görünümünü "negatiften" "durağan"a yükseltmesi ve "BB" seviyesindeki kredi notunu teyit etmesine ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2016 11:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Tüfenkçi: Riskimizin çok daha az olduğunu biz görüyoruz

- "Birçok Avrupa ülkesinden, birçok gelişmekte olan ülkeden bizim yatırım yapılabilme seviyemizin çok daha yukarıda olduğunu, riskimizin çok daha az olduğunu biz görüyoruz"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Standard & Poor's'un (S&P) Türkiye'nin kredi görünümü yükseltmesine ilişkin, "Esasında bu not yükseltme daha çok kendi hatalarını düzeltme ve kendi adına özür dileme mekanizması diye düşünüyorum." dedi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Moody's ile Standard & Poor's gibi kurumları çok da ciddiye almadıklarını belirten Tüfenkci, Türkiye'nin derecelerini düşürürken ciddiye almadıkları gibi çıkarırken de derecelendirme kuruluşlarını pek önemsemediklerini söyledi.

- "Riskimizin çok daha az olduğunu biz görüyoruz"

S&P'nin Türkiye'nin kredi görünümünü yükseltmesinin olumlu olduğunu ancak yeterli olmadığını vurgulayan Tüfenkci, "Bizim yatırım yapılabilirlik oranımız baktığımızda, bu seviyelerin çok üzerinde. Birçok Avrupa ülkesinden, birçok gelişmekte olan ülkeden bizim yatırım yapılabilme seviyemizin çok daha yukarıda olduğunu, riskimizin çok daha az olduğunu biz görüyoruz." diye konuştu.

Derecelendirme kuruluşlarının, siyasi mülahazalarla hareket ettiklerinden bir takım aceleci değerlendirmelerde bulunabildiklerini ifade eden Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Standard & Poor's'un darbe girişiminin hemen ardından bir not düşürmesi, ne kadar gerçekçiydi? Gerçekçi değildi. Hiçbir veriye ve analize dayanmıyordu. Bugün kendi değerlendirmelerinin ne kadar boş olduğunu gördüler. Esasında bu not yükseltme daha çok kendi hatalarını düzeltme ve kendi adına özür dileme mekanizması diye düşünüyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber