Öğretmen, Kobani'yle dayanışmak için 2 gün derse girmemişti. AYM kararını verdi.

Anayasa Mahkemesi, 2014 yılında Ayn El Arap (Kobani) ile dayanışmak amacıyla KESK'in ve Eğitim Sen'in aldığı karar doğrultusunda, 2 gün işe gitmeyen öğretmene verilen aylıktan kesme cezasının, hak ihlali oluşturmadığına karar verdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 10 Temmuz 2019 15:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Öğretmen, Kobani'yle dayanışmak için 2 gün derse girmemişti. AYM kararını verdi.

Mersin'in Akdeniz ilçesinde görev yapan bir öğretmen, 2014 yılında DEAŞ'ın Ayn El Arap (Kobani) bölgesine saldırması sonrasında, Kobani'yle dayanışmayı artırmak amacıyla, üyesi olduğu KESK'e bağlı Eğitim Sen'in aldığı karar doğrultusunda iki gün işe gitmemiştir.

Yapılan disiplin soruşturması sonrasında, öğretmene, 2016 yılında aylıktan kesme cezası verilmiştir.

Eğitim Sen üyesi öğretmen, disiplin cezasının iptali istemiyle dava açmışsa da açtığı dava idare mahkemesinde aleyhine sonuçlanmış ve bu karar Bölge İdare Mahkemesinde onaylanmıştır.

Disiplin cezası alan öğretmen, verilen aylıktan kesme cezasının örgütlenme özgürlüğünü ihlal ettiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesine başvurmuştur.

Anayasa Mahkemesi aldığı kararda, işe gelmeme eyleminin siyasi bir karar olduğunu, kamu personelinin ortak hak ve menfaatlerine uygun olmadığını belirtmiştir.

Devlet memurlarının, sendikal haklar ve örgütlenme hakkının yanı sıra, kanunların kendilerine verdiği yükümlülükleri de yerine getirmekle yükümlü olduğuna dikkat çeken Anayasa Mahkemesi, verilen disiplin cezasının orantılı olduğuna dikkat çekmiştir.

AYM kararı için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber