İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Tasarruf tedbirleri genelgesi unvan değişikliği sınavına girecekleri etkiler mi?

2021/14 sayılı Genelge ile 657 sayılı Kanunun 68/B maddesi kapsamında yapılacak atamalar sadece yönetici kadroları ile sınırlı hale getirilmiştir. Yönetici dışındaki kadrolara anılan hüküm kapsamında atama yapılamayacaktır. Görevde yükselme veya unvan değişikliği sınavı ile atama yapılacak 3. ve 4. dereceli kadrolara 8 yılını dolduranların tercih edip edemeyeceği konusunda belirsizlik oluşmuştur. Tercih yapamama durumunda bu kadroların çoğu ya boş kalacak ya da hizmet süresi fazla olup düşük puanlı adaylar atanabilecektir. Bu durumdan görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı süreci devam eden bir çok kurum personeli etkilenecektir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 06 Temmuz 2021 11:30, Son Güncelleme : 06 Temmuz 2021 12:03
Tasarruf tedbirleri genelgesi unvan değişikliği sınavına girecekleri etkiler mi?

Hali hazırda Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere bazı kurumlarda unvan değişikliği süreci devam etmektedir.

Devlet Memurları Kanununun 68/B maddesinde, "B)Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfı ile Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı hariç, sınıfların 1, 2, 3 ve 4 üncü derecelerindeki kadrolarına, derece yükselmesindeki süre kaydı aranmaksızın, atanmasındaki usule göre daha aşağıdaki derecelerden atama yapılabilir.

Ancak, bu şekilde bir atamanın yapılabilmesi için ilgilinin;
a) 1 inci dereceli kadrolardan ek göstergesi 5300 ve daha yukarıda olanlar için en az 12 yıl,
b) 1 inci ve 2 nci dereceli kadrolardan ek göstergesi 5300'den az olanlar için en az 10 yıl,
c) 3 üncü ve 4 üncü dereceli kadrolar için en az 8 yıl,
hizmetinin bulunması ve yükseköğrenim görmüş olması şarttır. Dört yıldan az süreli yükseköğrenim görenler için bu sürelere iki yıl ilave edilir." denilmiş, akabinde ise bu sürelerin hesabına dahil edilecek hizmetler sayılmıştır.

657 sayılı Kanunun ilk halinde yer almayan bu uygulama, ilk defa 1970 yılında 1327 sayılı Kanunla yapılan değişiklikler kapsamında Kanuna eklenmiştir.

1327 sayılı Kanunla gerçekleştirilen değişikliğin madde gerekçesinde; "Maddeye eklenen yeni hükümlerle derece yükselmesinde süre kaydı aranmaksızın yönetici kadrolara atanabilme olanağı getirilmektedir. Bilindiği üzere Türk kamu idaresi statik bir bünye göstermekte ve derece yükselmesinde belli derecelere yükselebilme kanunla belirtilmiş sürelerin geçirilmesine bağlı kalmaktadır. Tasarının genel prensiplerine göre kamu kesiminde görev alan bir yüksek okul mezununun 3 ncı derecedeki bir genel müdür yardımcılığı kadrosuna yükselebilmesi için 24, 2 nci derecedeki bir genel müdürlük kadrosuna yükselebilmesi için 27 sene hizmet etmesi ve bu arada hiçbir engelle karşılaşmaksızın her 3 senede bir terfi etmesi gerekmektedir.

Bu durumun Devlet hizmetlerinin gerektiğinde iyi yetişmiş genç personele gördürülebilmesini imkansız kılacağı açıktır. Bu sakıncaları ortadan kaldırmak üzere belli şartlar içinde daha kısa sürede üst derecelere tahsis edilmiş görevlere yükselebilme olanağı sağlanarak en az 10 yıl Devlet hizmeti yapmış olanların işgal ettikleri derecelere bakılmaksızın üst yönetici kadrolara atanabilme esası kabul edilmiştir. Bu şekilde atanan kimselerin yeni görevlerinde alacakları aylıklar emeklilikte ve başka görevlere atanmada kazanılmış hak sayılmayacaktır." ifadeleri yer almaktadır.

Gerekçeye bakıldığında hükmün ihdas amacının yönetici kadrolara yapılacak atamalara özgü olduğu anlaşılmaktadır. Değişikliğin yapıldığı dönemde 1 ila 4. dereceli kadrolar sadece yöneticilik niteliği olan kadrolara tahsis edilmiş olup, kadro rejiminde sonradan yapılan değişikliklerle yöneticilik vasfı olmayan unvanlar içinde 1 ila 4. dereceli kadrolar ihdas edilmiş ve kapsam genişlemiştir.

30 Haziran 2021 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 2021/14 sayılı Tasarruf Tedbirleri konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesinde personel giderlerinde tasarruf amacıyla 14/7/1965 sayılı ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinin (B) bendine göre yapılacak atamaların sadece yönetici kadroları (şef dahil) ile sınırlı tutulacağı, yönetici kadroları dışındaki kadrolara anılan bent çerçevesinde atama yapılmayacağı ifade edilmiştir. Genelge ile yapılan düzenleme 68/B maddesinin ihdas amacına uygun olmakla birlikte kadro sistemimiz 70'li yıllardan çok farklı bir niteliğe bürünmüştür.

Uygulamada 68/B maddesi;
- Yönetici kadrolara yapılacak atamalarda,
- Farklı sınıf ve/veya unvanlı kadrolara yapılan atamalarda,
- Aynı unvanda üst dereceli kadrolara atamalarda,
uygulanmaktadır.

Bu atamaların bir kısmı idarenin takdiri ile yapılmakta, bir kısmı ise görevde yükselme veya unvan değişikliği sınavındaki başarı sırasına göre idarenin takdiri olmaksızın yapılmaktadır. Yönetici kadrolara yapılacak atamalar kapsamında görevde yükselme sınavına tabi olmayan atamalar ile görevde yükselme sınavı ile yapılan atamalar bulunmaktadır. Genelge hükmüne göre yöneticiliklere yapılacak atamalarda 68/B maddesi uygulanmaya devam edecektir. Ancak hizmetlinin VHKİ olması gibi görevde yükselme sınavına tabi olan ancak yönetici sayılmayan kadrolara yapılacak atamalar ile unvan değişikliği sınavı sonucunda aynı veya farklı hizmet sınıfındaki kadrolara yapılacak atamalar Genelge ile getirilen yasak kapsamında olacak mıdır?

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmeliğin 6. maddesinde, "Kurumlar, görevin niteliği itibarıyla görevde yükselme suretiyle atanacak personel için bulunduğu kurumda veya diğer kurumlarda alt görevlerde çalışmış olma şartı ve süresi arar. İlan edilen kadro veya pozisyon için bu şartı sağlayan personel bulunmaması durumu hariç olmak üzere, bu sürelerin en az altı ayının atamanın yapılacağı kurumda geçmiş olması esastır.

Kurumlar atanılacak görevin niteliği itibariyle aranacak hizmet sürelerini, Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinin (B) bendi hükümlerine göre değerlendirerek kendi kurumlarında ve diğer kurumlarda geçen süreleri dikkate alarak belirler." hükmü yer almaktadır. Bu hüküm 68/B maddesi konusunda idareyi bağlı yetki içine almıştır. İdarenin bu kapsamda 68/B yi uygulama konusunda takdir hakkı bulunmamaktadır.

Cumhurbaşkanlığı genelgesi normlar hiyerarşisine göre daha üst düzeyde olan, idarenin takdir yetkisi dahilinde olmayan bir konuda buna aykırı bir düzenleme yapabilir mi? Buna evet demek genelge ile bir kanunun amir hükmünün uygulanmayacağını kabul etmekle aynıdır.

Yukarıda yer verdiğimiz mevzuat hükümleri ve açıklamalar dikkate alındığında 2021/14 sayılı Genelge ile getirilen kısıtlamanın idarenin takdir yetkisi dahilinde olan atamaları kapsaması gerektiğini, idarenin 68/B maddesini uygulama konusunda bağlı yetki içinde olduğu görevde yükselme veya unvan değişikliği sınavında başarılı olanların ilgili kadrolara atanmasını kapsamayacağını değerlendirmekteyiz. Bu konuda uygulamada ortaya çıkacak tereddütlerin giderilmesi, uygulama birliğinin sağlanması ve mağduriyetler oluşmaması için Cumhurbaşkanlığınca gerekli açıklamanın yapılması uygun olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber