Kamu-Sen'den başörtüsü tartışmalarına tepki

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ocak 2008 12:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türkiye Kamu-Sen ve Türk Diyanet Vakıf-Sen Ordu Şube Başkanı Bekir Karakış, yüzde 99'u Müslüman bir ülkede başörtüsünün sorun olmaması gerektiğini belirterek, "Bu tartışmalar dine zarar vermektedir" dedi.

Başörtüsünün İslam dininin bir gereği olduğunu belirten Bekir Karakış, bu konuda fikir yürütenlerin samimi olması gerektiğini söyledi. Hemen herkesin ülke insanının yüzde 99'unun Müslüman olduğunu söylemesine rağmen inançlarına dil uzatmaktan geri kalmadığını vurgulayan Karakış, "Bizim ülke olarak en büyük hastalığımız, din konusunda herkesin kendini konunun uzmanı olarak göstermesidir. Herkes güya İslam'ı savunuyor. Ama bu tür tartışmalar İslam'a bilerek veya bilmeyerek zarar veriyor. Başörtüsü hakkında Diyanet İşleri Başkanımız gerekeni söyledi. Başörtüsü dinin gereğidir. İnancın gereğini yerine getirmelerini takdir etmemiz gerekirken, konuyu sulandırmak isteyenler, mensubu oldukları dini tahrif ettiklerini bilmelidir" diye konuştu.

Din inancının insan hayatını etkileyen ve toplumlarda bir bilinç oluşturan kültürün temel kaynağı olduğunu ifade eden Karakış, bir toplumun dini değerlerinin kendileri için çok önemli olduğuna dikkat çekerek, "Bir başkasının mukaddeslerine hakaret etmek o insanı yükseltmeyeceği gibi dil uzattığı inancı küçültmez" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber