Yüksek okul mezunu şefin, mühendisin amiri olamayacağına ilişkin danıştay kararı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Ağustos 2008 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay Beşinci Dairesi TEİAŞ Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 7/d bendinin iptaline ilişkin davada önemli bir karar verdi.

Elektrik Mühendisleri odası tarafından açılan davada, 16. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğüne 2 yllık yüksekokulu mezunu bir memurun atanma işleminin iptali istenmiştir. İptal istemini görüşen Danıştay, kararında şu hususlara vurgu yapmıştır:

" Öte yandan, dicle Üniversitesi Batman MYO (2 yıllık) elektrik bölümü mezunu olduğu ve dava konusu yönetmeliğin 7/d maddesinde öngörülen "4 yıllık yüksek okul mezunu olmak" koşulunu, yönetmeliğin geçici 1. maddesinde yer verilen hükmün sağladığı olanak sonucu taşıdığı da gözönünde bulundurulduğunda, anılan İşletme Grup Müdürlüğüne bağlı eğitim ve iş güvenliği şefliğinde sözleşmeli teknik şef olarak görev yapan ilgilinin; bu grup müdürlüğünde Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliğine uygun olarak görev yapan elektrik mühendislerinin amiri konumundaki bir göreve atanmasında, kariyer ve liyakat ilkelerine de uyarlık bulunmadığını ve anılan işlemin bu yönden de hukuka aykırı olduğunu ayrıca vurgulamak gerekmektedir."

Danıştay Beşinci Dairesinin 2007/4934 esas nolu kararı için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber