Tarım Bakanı, KPSS adaylarının bu talebine bakmalı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 17 Eylül 2015 10:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tarım Bakanı, KPSS adaylarının bu talebine bakmalı

Önceki Bakan Mehdi Eker, KPSS adaylarını genel anlamda yanılttı. Topu genelde başka kurumlara attı, bu nedenle hem beklenti oluştu ama sonuç da hep hüsran oldu.

Aşağıda memurlar.net üyelerinin, Başbakana hitaplı olarak yazılan, 2 yıldır atanma süreçlerinde yaşadıklarına yönelik tepkileri yer almaktadır.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu'nun dikkatine sunuyoruz...

SAYIN BAŞBAKANIM...

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına atama bekleyen 70 bin işsiz;13 branşlı zıraat mühendisleri, su ürünleri mühendisleri, balıkçılık teknolojisi mühendisleri, gıda mühendisleri, veteriner hekimler, laborantlar,teknikerler olarak sizi saygı ile selamlıyoruz.

Ülkemiz son zamanlarda çok zor zamanlar geçirmektedir.Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz.Vatanımızın ve milletimizin başı sağ olsun.Dileğimiz; bu sıkıntılı ve acı günlerin bir an önce bitmesidir.

...

Bu sıkıntılı dönemde ve zorlu süreçte vakit bulabilirseniz,size halimizi izah etmek isteriz.Size derdimizi güllük gülistanlık bir dönemde anlatmak isterdik.Tam sizlere ulaşacağız derken,gezi olayları,17 aralık olayları,belediye seçimleri,terör olayları,genel seçimler derken,gündem hiç bitmedi.Öğretmen atamaları,imam atamaları,şağlıkçı atamaları gayet düzenli olurken,biz hep gündem dışı bırakıldık.Yıllarımız gitti ve hala da bekliyoruz.

70 bin arkadaşımızın, 3 yıl süre ile derdimizi dinlemeyen bakanımız yüzünden hayatımızı sürekli ertelemek zorunda kaldık, işsiz bırakıldık. Öğrencilerin geleceğini düşünmeyen, doldur boşalt kontenjan anlayışı olan fakültelerimiz yüzünden her dönem aramıza binlerce arkadaşımız daha katılmakta,işsiz sayımız gittikçe artmaktadır.

..

Sayın Başbakanım,

Bayrağını devraldığınız başbakanlık döneminde, bakanlarımızın ayak politikaları yüzünden, sandığa neden küskün gittiğimizin açıklamasıdır bu..

Edirne'den Hakkari'ye, Sinop'tan Hatay'a işsiz onbinlerce arkadaşımızın,sn Ekerin,sn Şimşek'in bizi yok saymasının feryadıdır bu..

Bizim için bir atamayı çok gören, size verecek paramız yok diyen sn Mehmet Şimşek'e ve bizi yok sayan, her defasında on iki yılda 10 bin kişi aldım diye tüm kapıları yüzümüze kapatan sn Mehdi Eker'e sözümüz.... Sn M.Eker'e soruyoruz.Aldığınız Targel bir AB projesiydi.Sizler devlet namına ne kadar atama yaptınız? 20.265 boş kadrom var dediniz,öylece kaldınız.70 bin işsiz olduk.Bizi sandığa işsiz ve küskün gönderdiniz.Amacınız ne ise ulaştınız mı sayın bakanlarım?

...

Hep aldatıldık,atlatıldık,yok sayıldık..Hem de bakanlarımızın net açıklamalarına güvendiğimiz için aldatıldık..

30 Mayıs 2013..

GTHB 5567 lik personel talebini maliyeye gönderiyor.Sn Mehmet Şimşek ''DPB talebi gönderdim, gelsin hemen onay vereceğim'' açıklamasını yapıyor.Atama bekleyen tüm branşlar bu açıklama ile hayatımıza yön veriyoruz.Düğün,askerlik durumları düzenliyoruz,özel sektörde sözleşme uzatmıyoruz.2014 KPSS sınavı için hazırlık yapılmıyor,dershane kayıtlarımızı yapmıyoruz.Elimizde 2012 puanları,GÖZÜMÜZ KULAĞIMIZ sn Faruk Çelikte,umutla bekliyoruz..

30.12.2013 Talebe görüş beklerken kara haber camiamıza çığ gibi düşüyor.-TALEBİNİZ ERTELENMİŞTİR-

Bu arada tepki olmasın diye 467 lik alım yapılıyor.Onunla oyalanıyoruz.70 Bin işsiz için bize verilen acınası sayı bu..Onda bile adalet yok.Sonuçlar açıklanınca araştırıyoruz.Niye puanlarda düşüş çok az.ÖSYM ve GTHB anlaşması olsa gerek;tercih butonlarını açık bırakmış.Tercih yapan atanmış memurlar,gidemeyeceklerini bile bile tekrar tercih yapmışlar.Gerçekte atanan 180 kişi.Gerisi tekrar tercih.Ama kağıt üstünde atama yapılmış gibi göörünüyor.Sn Mehdi Eker hemen kanal turuna başlıyor.10 Bin aldım..20 bin aldım toplamda..Geçenlerde 500 daha aldım..Hani??

Yine kandırıldık yine aldatıldık..

2014 KPSS sınavına girdik.Tekrar hak arayışına başladık.Mecliste onlarca soru önergesi verildi.Mecliste defalarca basın açıklaması yaptık.Sn Kemal Kılıçdaroğlu ve sn Devlet Bahçeli ile randevu alıp görüştük.

19 Aralık 2014 ve 19 mart 2015 Ankara'da,5 nisan 2015 Diyarbakır'da toplandık.Basın açıklamaları yaptık.Muhalefetten vekillerimiz de hepsine katıldı,destek verdi.Hükümetten tüm vekilleri davet ettik.Bir tanesi bile gelmedi.

2015 yılı başlarında mecliste onlarca vekilimiz sn Mehdi Ekere atamaları soruyor.Sn Bünyamin Özbek hükümet adına cevap veriyor.''Bakanlığımızda 1967 veteriner hekim,2185 mühendis açığı vardır,doğrudur.Mart-Nisan gibi bu alımları yapacağız'' demiştir.

4 binin üzerinde bir alım olacağını söylüyor.Aylar geçti..Hani??

Yine aldatıldık..

..

Size yazıyoruz,yazılarımız ulaşmıyor.Size yakın isimlere mektuplar veriyoruz,cevap yok.Mardinde seçim konuşması yaptığınız zaman arkadaşlarımız mektup verdi.Dönüş olmadı.BİMER denen saçma sistemin otomatik cevaplarından da bıktık.Sözde taleplerimizi sn Başbakana iletiyoruz diye açılmış.Sisteme kimler bakıyorsa boşuna maaş veriliyor.

...

43 ilde su ürünleri şube müdürlükleri açıldı.Su ürünleri mühendisi alımı olmadı.

Binlerce hayvan hastalıktan öldü.Personel eksikliği bilinip veteriner hekim alınmadı.

Gıda denetimi her yerde hayati önem taşırken,gıda mühendisi alınmadı.

Tarım ve hayvancılıkta tamamen dışa bağımlı olmaya az kaldı.13 branşlı zıraat mühendislerinden alım olmadı.

...

Sahada yaklaşık 2500 tarım danışmanı aktif çalışıyor.Herbiri en 60-80 çiftçi ile görüşüyor.Aldıkları maaş asgari ücret seviyesinde.Devletin ödediği para ile,mühendisin eline geçen para arasında uçurum var.Tarım danışmanları sıkıntısı başlı başına büyük bir sorun.Anlatması saatler alır.Hükümetten de ne dinleyen var ne de bakan..

...

Özel sektörde iş bulup,asgari ücretin üstünde çalışan arkadaşlarımız şanslı olanlar.Okuduğumuz fakülte ile çalıştığımız işler arasında alaka bile yok.Çaycılık yapanından tutun,inşaatta çalışan meslekdaşlarımız var.

Biz bu halde seçime gittik..

Aldatılarak,kandırılarak...

..

Sayın Başbakanım,

Bizler 70 bini aşkın işsiz mühendisler veteriner hekimler teknikerler olarak,

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının açıkladığı 20.265 boş kadrosuna atama olmasını talep ediyoruz.

ERTELENEN 6 binlik alımın işleme koyulmasını,boş kadrolara en azından yarısına bir an önce atama yapılmasını,seçim öncesi bu alımın gerçekleşmesini talep ediyoruz.

Herkesi atayın,memur yapın demiyoruz.

20.265 boş kadronun hiç değilse yarısına, 10 bin alınmasını talep ediyoruz.70 Bin işsiz arkadaşımızdan birinin atanması,altısının işsiz kalması demek..Bu alımı da bize çok görmeyiniz.

Bizler artık üvey evlat muamelesi görmekten bıktık..

Bir seçime daha aldatılmış,kandırılmış gitmek istemiyoruz.

''Tek bir insanımızın bile mağdur olmasına,tek bir vatandaşımızın bile mahrumiyet yaşamasına asla rıza göstermeyeceğiz'' sözünüze güvenerek sizden atama müjdesi bekliyoruz.

Sesimizi duyacağınızı,bize bir müjdeyi çok görmeyeceğinizi umut ediyor,saygılarımızı sunuyoruz..

.....

Sedat Meteroğlu

GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞINA ATAMA BEKLEYEN TÜM BRANŞLAR ADINA

SAYGILARIMIZLA...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber