Beş yıllık zimmet oyunu cezaevinde bitti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2008 12:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Bir banka müşterisinin hesabındaki 1 milyon 258 bin YTL ile 400 bin dolarını kendi açtığı hesaplara aktardığı öne sürülen Müşteri Temsilcisi Tülin Yılmazcoşar, ''zincirlemeli zimmet'' ve ''özel belgede sahtecilik'' suçundan tutuklandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bir bankanın Acıbadem Şubesi'nde hesabı bulunan B.M (51), bankanın operasyon sorumlusunun kendisini arayarak 50 bin YTL'nin Merter Şubesi'ne teyidini istemesi üzerine, kendisinin böyle bir talimatı olmadığını söyleyerek banka şubesine gitti.

B.M, banka kayıtlarında yapılan inceleme sonucu, geçmişe dönük olarak yaklaşık 2 milyon YTL'sinin kısım kısım bankada görevli Tülin Yılmazcoşar tarafından yakınları adına açılmış hesaplara aktarıldığını fark etti. İncelemede, B.M'nin elindeki banka cüzdanı ile hesaplardaki işlemlerinin birbirini tutmadığı da anlaşıldı.

B.M'nin suç duyurusunda bulunması üzerine Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Yılmazcoşar'ı gözaltına aldı.

Şubedeki işlemlerinin ardından Üsküdar Adliyesine çıkarılan Yılmazcoşar, Savcı Oğuzhan Coşar tarafından sorgulandı. Savcı Maden, şüpheliyi ''zincirlemeli zimmet'' ve ''özel belgede sahtecilik'' suçlarından tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkeme sevk etti.

Üsküdar nöbetçi 1. Sulh Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkan Yılmazcoşar, tutuklanarak cezaevine konuldu.

-3 HESAP ARASINDA VİRMANLA ŞÜPHE ÇEKMEDİ-

Tülin Yılmazcoşar, savcılıkta verdiği ifadede, 12 yıldır bankacı olduğunu ve 2003 yılında eşinden boşandığını belirtti.

Boşanma ve yaşantısındaki hatalar yüzünden içine girdiği kredi kartları borçları sebebiyle o dönemde çalıştığı bankanın Ataşehir Şubesi'nde hesabı bulunan H.T'nin 200 bin YTL ile 35 bin Avrosunu kişisel amaçları için kullandığını itiraf eden Yılmazcoşar, şunları anlattı:

''Bankanın Acıbadem Şubesine tayin olduğumda, müşterimin hesabını da kendisini ikna ederek aynı şubeye aldırdım. Bir ara kendisinin para çekmesi söz konusu olduğunda ikna yöntemi ile bir süre para çekmesini engelledim. Ancak zaman içerisinde parasını parça parça kullandı. Ben bu dönemde B.M ve Ş.A adlı 2 müşterinin hesabındaki paraları virmanlayarak, H.T'ye ait açığı kapattım. Bu şekilde birbirlerini kontrollü olarak virmanlama yöntemi ile mevcut kullandığım paranın hesaptan çıkışını gizlemeye çalıştım. Bu işlemleri yaparken hesap cüzdanı ve talimat belgelerini sahte olarak kullanıyordum.

B.M ve Ş.A dışında da bir kısım başka şahısların hesaplarını da kullanmış olabilirim. Ancak şundan eminim, en son hesabında açık kalan tek kişi B.M'dir. H.T ve Ş.A gibi şahısların hesaplarında herhangi bir açık bulunmamaktadır.''

Tülin Yılmazcoşar ifadesinde, müşterilerinin paralarını, bankada onların rızasıyla açtığı teyzesinin eşi ve 2 kızının hesabına aktardığını da itiraf etti.

Yılmazcoşar, en son havale ettiği 210 bin YTL dışındaki parayı ''kişisel ihtiyaçları ve şuursuzca harcamaları sonucu tamamını bitirdiğini'' bildirdi.

İfadesinde yaptıklarından pişman olduğunu, bir otomobili dışında üzerine ve ailesi adına herhangi bir mal varlığı bulunmadığını savunan Tülin Yılmazcoşar, bu olayları yaparken kendisine kimsenin yardımcı olmadığını ileri sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber