Genelkurmay, çalışanların özlük hakları ve atama işlemlerinin özel idarelere devredilmesini öngören Kamu Yönetim Reformu'na TSK ve MSB'nin kısmen dahil edilmesine karşı çıktı.

Haber Giriş : 26 Ekim 2003 14:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay, çalışanların özlük hakları ve atama işlemlerinin özel idarelere devredilmesini öngören Kamu Yönetim Reformu'na TSK ve MSB'nin kısmen dahil edilmesine karşı çıktı.

Genelkurmay, çalışanların özlük hakları ve atama işlemlerinin özel idarelere devredilmesini öngören Kamu Yönetim Reformu'na TSK ve Milli Savunma Bakanlığı'nın kısmen dahil edilmesine karşı çıktı. Genelkurmay 2. Başkanı Org. Başbuğ'un ilettiği bu itiraz üzerine TSK ve bakanlık kapsam dışına çıkarıldı.

BAŞBAKANLIK Müsteşarı Prof.Dr. Ömer Dinçer'in, perşembe günü Genelkurmay Karargáhı'na yaptığı ziyaret, hükümetin en iddialı projelerinden Kamu Yönetim Reformu Taslağı'nda sürpriz bir son dakika değişikliği getirdi.

Dinçer'in taslağı anlatmak üzere görüştüğü Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un itirazı üzerine, taslağa son dakikada yeni bir madde daha eklenerek, daha önce kısmen kapsam dışı tutulan Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ile Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tümüyle kapsam dışına çıkarıldı. Orgeneral Başbuğ'un itirazı üzerine yapılan bu son dakika değişikliği öncesinde, MSB ve Genelkurmay, teşkilatlanma ve hiyerarşik yapı dışında taslağın kapsamı içinde yer alıyordu.

KÖŞK'TEN ÖĞRETMEN İTİRAZI

Hükümetin, yarınki Bakanlar Kurulu'nda son şeklini verip yasalaşmak üzere Meclis'e sevk etmeye hazırlandığı taslağa bir itiraz da Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den geldi. Sezer, önceki gün kendisini ziyaret ederek taslağa ilişkin bilgi veren Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ve Müsteşar Dinçer'e, öğretmenlerin özlük hakları ve atamaları ile yurtdışı temsilciliklerin görevlendirilmeleri konularında iki itirazını aktardı. Öğretmenlerin, Türkiye'deki toplam kamu görevlisi sayısının neredeyse üçte birini oluşturduğuna da dikkat çeken Sezer, taslağın, diğer kamu görevlileri gibi öğretmenlerin özlük hakları ile atama işlemlerinin de bir yıl içinde il özel idarelerine devrini öngören hükmüne itiraz etti. Bunun üzerine Şahin, öğretmenlerin 5 yıl daha merkeze bağlı kalabileceklerini söyledi.

DİPLOMATLAR DA MERKEZDE

Yine Sezer'in itirazı üzerine, taslakta, yurtdışı temsilcilikler konusunda da değişikliğe gidildi. Diplomatlar dışında yurtdışına gönderilecek temsilcilerin kadro ve özlük hakları da Dışişleri'ne aktarılmayıp, eskiden olduğu gibi yine kendi kurumlarında bırakıldı. Bugünkü Bakanlar Kurulu'nda son şekli verilerek imzaları tamamlanacak taslağın, bu hafta içinde Meclis'e sevk edilmesi bekleniyor.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber