Üniversitelerde çağrı merkezi bölümlerine ilgi artıyor

"Sektörümüzün ihtiyaç duyduğu yasal düzenlemelerin gerçekleşmesi ve Türkiye ekonomisindeki istikrarın devam etmesi durumunda, sektördeki istihdamın 2023 yılında 350 bin seviyelerine çıkacağını, pazar büyüklüğünün de 6 milyar dolara ulaşacağını bekliyoruz"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2014 12:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversitelerde çağrı merkezi bölümlerine ilgi artıyor

Ülke genelinde 18 üniversitede bulunan Çağrı Merkezi Hizmetleri Ön Lisans Programı'na 2014 yılında toplam 1.575 yeni öğrenci alımı yapılacak.

Çağrı Merkezleri Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de genç nüfus istihdamına ve bölgesel kalkınmaya sağladığı katkılarla stratejik öneme sahip sektörlerinden biri haline gelen çağrı merkezi sektörünün gelecek 5 yıl içerisinde toplam 100 bin kişiye iş imkanı yaratması öngörülüyor.

Bulundukları 43 ilde en büyük işverenler arasında yer alan çağrı merkezlerine kalifiye eleman ve yönetici yetiştirilmesi amacıyla oluşturulan Çağrı Merkezi Hizmetleri Ön Lisans Programları bu sene ilk mezunlarını vermeye başladı. ÖSYM Tercih Rehberi verilere göre, 18 üniversite bünyesinde 2014 yılında toplam 1.575 yeni öğrenci alımı yapılacak bölümlere ilgi her geçen gün artıyor.

- "Sektördeki istihdamın 2023 yılında 350 bine çıkmasını bekliyoruz"

Çağrı Merkezleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Tarakçı, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Çağrı Merkezi Hizmetleri Ön Lisans Programı'nın çağrı merkezlerinin nitelikli eleman ihtiyacının karşılanmasında büyük öneme sahip olduğunu ifade etti.

Çağrı merkezlerinin gençlerin önündeki diğer sektörlere kıyasla daha hızlı ve farklı alanda birçok kariyer fırsatı sunduğunu belirten Tarakçı, şunları kaydetti:

"Ancak bu kariyer fırsatlarının yakalanabilmesi ve farklı pozisyonlarda konumlandırılacak nitelikli iş gücünün oluşturulabilmesi için kişilerin bu işi meslek olarak seçmeleri ve bu alanda eğitim alarak kendilerini geliştirmeleri çok önemli. Çağrı merkezleri kalifiye elemanlarını kendi bünyelerinde yetiştirmek ve eğitimlerini vererek onlara farklı kariyer seçenekleri sunabiliyor.

Şu anda Antalya, Bitlis, Burdur, Düzce, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Isparta, İstanbul, Kahramanmaraş, Nevşehir, Samsun, Sivas ve Zonguldak olmak üzere toplam 18 üniversitede Çağrı Merkezi Hizmetleri Ön Lisans Programı bulunuyor. Programı bünyesine dahil eden üniversite sayısının zaman içerisinde daha da artacağına inanıyoruz."

Tarakçı, çağrı merkezlerinde istihdam edilen kişi sayısının 2013 yılı sonunda bir önceki yıl ile kıyaslandığında yüzde 6 oranında büyüyerek 70 bin 200'e ulaştığının bilgisini verdi.

Sürekli büyüme trendi içinde olan sektörün sağlıklı bir şekilde gelişmesi için nitelikli personel istihdamının devamlılığını sağlamanın önemli olduğunu vurgulayan Tarakçı, "Sektörümüzün ihtiyaç duyduğu yasal düzenlemelerin gerçekleşmesi ve Türkiye ekonomisindeki istikrarın devam etmesi durumunda, sektördeki istihdamın 2023 yılında 350 bin seviyelerine çıkacağını, pazar büyüklüğünün de 6 milyar dolara ulaşacağını bekliyoruz. Bu programların artması ile birlikte kalifiye eleman ihtiyacı büyük oranda karşılanmış olacak" değerlendirmesinde bulundu.

- "Sektörümüzde ciddi kariyer fırsatları var"

Tarakçı, Türkiye'deki çağrı merkezlerinin hızla büyüdüklerini, Avrupa'da ve özellikle yakın coğrafyada bölgenin en önemli oyuncusu olmaya başladıklarını belirterek, şunları ifade etti:

"Sektörümüzde bu işi severek yapan, meslek olarak gören, kendini geliştiren tüm çalışanlarımız için ciddi kariyer fırsatları var. Pazarın büyümesine paralel farklı pozisyonlarda ve işi iyi tanıyan, ekip yönetebilen, kurumundaki iş fırsatlarını iyi değerlendirip karar alma süreçlerine katılabilen nitelikli elemanlara ihtiyaç var. Çağrı merkezlerinde kariyer yapmak isteyen gençler hem aldıkları akademik eğitimler hem de kurumların sağladığı iç eğitimler ile bir sonraki pozisyona kendilerini hazırlamış oluyor ve kariyer basamaklarında daha hızla yükselebiliyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber