Biyolojik çeşitlilik kayıt altına alınıyor

Doğa ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürü Bayrak : "Spil Milli Parkı ve il genelinde yapılan çalışma neticesinde bin 875 tohumlu, 28 tohumsuz bitki türü tespit edilerek envanter kayıtlarına alındı"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2014 18:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Biyolojik çeşitlilik kayıt altına alınıyor

Doğa ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, Manisa genelinde yeni bitki türlerinin tespit edildiğini, tohumlu ve tohumsuz olan bu bitkilerin envantere kaydedildiğini söyledi.

"Karasal ve İç Su Ekosistemleri Biyolojik Çeşitlilik Envanteri ve İzleme Projesi" kapsamında 2 gün sürecek çalıştay Manisa Öğretmenevi'nde başladı.

Çalıştayın açılışında konuşan Bayrak, "Karasal ve İç Su Ekosistemleri Biyolojik Çeşitlilik Envanteri ve İzleme Projesi"nin Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Doğa ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü koordinesinde Türkiye'deki 15 bölge müdürlüğünde yürütüldüğünü söyledi. Projenin amacının tüm illerin biyolojik çeşitliliğini envantere dökmek olduğunu kaydeden Bayrak, proje sonunda ortaya çıkan tüm biyolojik çeşitliliğin Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın "Nuh'un Gemisi Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Veri Tabanı"na kaydedileceğini ifade etti.

Projenin yaklaşık 1 yıl önce başladığını dile getiren Bayrak, "Manisa genelinde bin 875 tohumlu, 28 tohumsuz bitki, 276 omurgalı ve 155 omurgasız türün kayıt altına alındı" dedi.

Türkiye'nin ve Manisa'nın bitki ve hayvan türü bakamından çok zengin olduğunu belirten Bayrak, Türkiye'nin Avrupa-Sibirya, İran-Turan ile Akdeniz olmak üzere 3 ayrı biyo coğrafi kuşaktan oluştuğunu vurguladı. Bayrak, şunları söyledi:

"Spil Milli Parkı ve il genelinde yapılan çalışma neticesinde bin 875 tohumlu, 28 tohumsuz bitki türü tespit edilerek envanter kayıtlarına alındı. Ayrıca yapılan çalışmada 37 tür balık, 27 sürüngen, 162 kuş ve 49 memeli türü tespit edildi. İl genelinde 276 omurgalı, 155 ise omurgasız tür kayıt altına alındı. Yapılan çalışmalarda çift yaşamlı yeni bir semender türü keşfedildi. Şimdi tespit edilen türler bakanlığımız kayıtları içerisinde ve sürekli takip edilecek. Bu türlerin yok olmaması için gerekli çalışmalar yapılacak."

Çalıştay'a Manisa Vali Yardımcısı Yakup Tat, Doğa ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak ile ilgili kurumlarım müdürleri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber