Hakkını arayan tüketici sayısı arttı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2005 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüketici Hakları Merkezi (TÜ-MER) Genel Başkan Vekili Fatih Dinler, Alo Şikayet Hattı'na haftalık ortalama 70 tüketicinin başvurduğunu bildirdi.

TÜ-MER bünyesinde hizmet veren ''Alo Şikayet Hattı'' ile ''e-dilekçe'' ve ''e-tüketici'' projelerine yapılan başvuruları değerlendiren Dinler, geçtiğimiz yıl hizmete giren e-tüketici projesine bugüne kadar toplam 2 bin 137 şikayet geldiğini bildirdi. Dinler, ''www.tumer.org'' isimli internet sitesinden ücretsiz olarak yayınladıkları dilekçelerden bugüne kadar 50 bin tüketicinin yararlandığını, ayrıca dernek bünyesinde hayata geçirilen (212) 611 10 00 numaralı Alo Şikayet Hattı'na faaliyete geçeli 1 ay olmasına rağmen haftalık ortalama 70 tüketicinin başvurduğunu kaydetti.

Dinler, ''e-tüketici'ye yapılan çok sayıdaki başvuru ve 'e-dilekçe'den faydalandığını tahmin ettiğimiz 50 bin tüketici hak arama mücadelesinde olumlu sinyaller vermektedir. Bu rakamlar hakkını arayan tüketicinin arttığının açık bir göstergesidir'' dedi. Tüketicilerin en fazla ayıplı mal ve hizmetlerden şikayet ettiklerini ifade eden Dinler, beyaz eşya ve mobilya sektörünün ayıplı mal satın aldığı gerekçesiyle tüketicilerin şikayetlerine maruz kalan sektörlerin başında geldiğini belirtti.

Dinler, ''Ayıplı hizmet aldığı gerekçesiyle derneğimize müracaatta bulunan tüketicilerin başta iletişim sektörü olmak üzere bilişim, otomotiv, ulaşım, taşımacılık ve sağlık hizmetlerinin verildiği sektörlerden mağdur olduğu gözlenmektedir'' dedi. İnternet üzerinden yapılan satışların da tüketicinin yoğun şikayetlerine konu olduğunu vurgulayan Dinler, turizm sektörünün ayıplı hizmet sıralamasında önemli oranda yer aldığını, satış sonrası servis hizmetlerinde yaşanan tüketici şikayetlerinin başında ise cep telefonunun geldiğini belirtti.

Dinler, kredi kartlarında üretilen geçici çözümlerin tüketicilerin mağduriyetinin giderilmesi için yeterli gelmediğini, kredi kartı mağdurlarının geçtiğimiz yıllara oranla 1.5 kat arttığını da ifade ederek, ''Kredi kartlarında yaşanan mağduriyetlerin yüzde 80'inin asgari ödeme tutarından kaynaklandığını gözönüne alırsak, BDDK tarafından hazırlanan Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu Tasarısı Taslağı'nda asgari ödeme tutarının kaldırılması ile ilgili maddenin eklenmesi için yaptığımız çağrıyı tekrarlıyoruz'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber