POLSAN'a giren memur emekli olduğunda 500 bin lira ikramiye alacak

Soylu: "POLSAN'a giren memur arkadaşımız emekli olduğunda 500 bin lira emekli ikramiyesi alacak" dedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2021 11:46, Son Güncelleme : 19 Haziran 2021 13:53

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Polsan'la ilgili açıklamaları şu şekilde:

Polis, en iyi arabaya binmeli, en iyi teknolojiyi kullanmalı. Polis elbiselerinin kumaşlarını gittiğim her ilde sorum, kendim kontrol ediyorum. En iyi kaliteye ulaşmak için çaba sarf ediyoruz.
Kadın polislere ekstra tahsisler gerçekleştirdik. POLSAN tam da bu noktada konumlandı. Önemli bir değerimizdir.
2018'den bu yana önemli yeniliklere imza attık. Polsan'ın 2. miladı olan 28 aralık 2018 tarihli Daimi Ortaklık Yasası ile gerçekleşti. Bu yasa gereğince emniyet Genel Müdürlüğünde göreve başlayan polisler POLSAN'ın daimi ortağı oluyorlar. 2019'dan önce göreve başlayanlar da POLSAN'da ortağa olabiliyor. POLSAN üye sayımız 40 binden 100 bine geldi. Daha yukarılara da çekmek istiyoruz.

Bugün POLSAN'a giren memur arkadaşımız emekli olduğunda 500 bin lira emekli ikramiyesi alacak. Bugün buna ulaşabilmenin gururu içerisindeyiz. Önümüzdeki 2 yıl için hedefimiz üye sayımızı 150 bine çıkarmaktır.
Bizim Bakanlığımız ve bağlı kuruluşlarımız uçak biletlerini POLSAN'dan alıyor. Onbinlerce konaklama yapıldı. Polsan Turizm şuan çok iyi bir noktada. Bolu Highway Outlet'te de iyi noktadayız. Orayı sömürüyorlardı. Yüzde 100'ü alındı ve başarılı şekilde yürütülüyor. Ankara Sigorta'yı bazı akıl daneleri satmak istiyorlardı. Satmayalım diye direndik. Karlılık açısından Polsan'a ciddi katkı sağlıyor. 2 yıl önce ne olacağı belli değildi bu şirketin.

Mahkeme mahkeme uğraştık, buraya kolay kolay gelinmedi. Sadece elimizdeki varlıklarla yeterli kalmadık. Savunma sanayi ve Bilişim'e girdik. Havelsan ile ortaklık yaparak şirket kurduk.

ANADOLU AJANSININ GEÇTİĞİ HABER ŞU ŞEKİLDE

Soylu, bir otelde düzenlenen Polis Bakım ve Yardım Sandığı (POLSAN) 52. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Van ve Mardin'de ele geçirilen patlayıcılara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Zaman zaman kamuoyu ile terörle ve uyuşturucuyla mücadelede elde edilen rakamları paylaştıklarını belirten Soylu, bunu sadece Türkiye'nin evlatlarının başarısını değil, ülkenin nasıl bir güvenlik sorumluluğuyla karşı karşıya kaldığını anlatmak için yaptıklarını söyledi.

Soylu, bu konuyla ilgili 17-18 Haziran'da gerçekleşen iki olayı örnek vereceğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Ayın 17'sinde Van'da arkadaşlarımız bir aracı durduruyorlar ve içerisinden C4 patlayıcı bir düzenek ile araçtaki 3 kişiyi ele geçiriyorlar. Gideceği yol, güzergah, oluşturacağı maliyet ve hepimize yükleyeceği büyük üzüntü ve moralsizlik elbette ki ülkemizi de etkileyecektir. Ayın 18'inde Mardin Nusaybin'de 1,6 kilogram plastik patlayıcı, yine 3 kişinin bulunduğu bir araçta, yine arkadaşlarımızın dikkati ve tedbirleri sayesinde, hem de bir büyükşehrimize yolculuk yapmak üzereyken ele geçiriliyor.

Bulanık suda balık avlamak istiyor olabilirler. Bu cümle çok kullanılıyor. Türkiye'nin etrafı bulanık olabilir ama Türkiye, bulanık su değildir. Türkiye, eski Türkiye de değildir. Birkaç olayla Türkiye'nin dengesini değiştirmeye çalışmayı düşünenler, Türkiye'ye operasyon yapmaya çalışanlar, sonra bir tarafa geçip avuçlarını ovuşturmayı bekleyenler, bilsinler ki hayal kırıklığıyla karşı karşıya kalacaklardır."

- Van ve Mardin'deki operasyonların detayları

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Van Emniyet Müdürlüğünce, kentte 17 Haziran'da 3 kişinin olduğu araçtaki aramada C4 patlayıcı bulundu, hoparlöre yerleştirilmiş mıknatıslı bomba düzeneği ile kumanda ele geçirildi.

Operasyonda araçtaki 3 kişi ile bunlardan biriyle irtibatlı bulunan ve patlayıcıdan haberdar olduğu belirlenen bir kişi gözaltına alındı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde bombalı eylem yapılacağına dair bilgi elde edilmesi üzerine harekete geçen emniyet güçleri, dün saat 23.15'te Midyat yolu üzerinde 3 kişinin bulunduğu aracı durdurdu.

Araçta yapılan aramada yaklaşık 1,6 kilogram plastik patlayıcı, 2 fünye, 4 adet 9 voltluk pil ile araç altına yerleştirilecek şekilde üzerine cep telefonu monte edilmiş düzenekten oluşan el yapımı bomba ele geçirildi.

Araçtaki 3 şüpheli gözaltına alındı.

çişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Yılbaşından bugüne kadar 100'e yakın, tarif olarak da şöyle söyleyeyim hazır, patlama anında olabilecek olayı engelledik." dedi.

Soylu, bir otelde düzenlenen Polis Bakım ve Yardım Sandığı (POLSAN) 52. Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, POLSAN tanıtım filmi gösterildi.

Soylu, burada yaptığı konuşmada, faaliyetlerini sürekli takip ettiği POLSAN'ın 4-5 yıl önceki durumunun çok iç açıcı olmadığını belirterek bu tabloyu düzeltmek için mesai arkadaşlarıyla istişareler yaptıklarını söyledi. Gelinen noktanın büyük umut verdiğine işaret eden Soylu, ilerleyen süreçte çok daha başarılı çalışmalara imza atılması gerektiğini ifade etti. Soylu, "Yanılmıyorsam 2029 yılında sandık tamamen bitiyordu. Yani 2029 yılında sandık bütün maddi gelirleriyle ve birikimleriyle ortadan kalkıyordu. Öyle hesaplanmıştı. Oysa Allah'a hamdolsun, şükürler olsun onun için bu sorumluluğu alan arkadaşlara hepinizin önünde çok teşekkür etmek istiyorum." diye konuştu.

Bu yapılanın sadece bu dönemi kurtaran bir iş olmadığını aktaran Soylu, bunun, polis teşkilatına girecek arkadaşların polislikten sonraki hayatları için en önemli miras olduğunu bildirdi.

- "Güçlü bir mücadeleyi ortaya koymaya çalışıyoruz"

Soylu, "FETÖ'nün POLSAN üzerindeki oyunlarını, yani orayı nasıl istismar ettiğini, içini nasıl boşaltmaya çalıştığını ve buradan kendine ait nasıl bir sonuç üretmeye çalıştığını da ihmal etmemek lazım. Polis sandığı, FETÖ'nün midesinden çekilip alınan ve mensubiyeti bulunan polis arkadaşlarımıza emanet edilen önemli bir kurumdur." ifadelerini kullandı.

Güvenlik kurumlarının artık kendi sürekliliğine dönük yapıları oluşturduklarını anlatan Soylu, gelecekte belki POLSAN ve benzeri kurumlar sayesinde güvenlik kurumlarının ekonomik olarak kendi kendine yeterlilik oranıyla ilgili bir iddia ortaya koymaya başlanabileceğini, bunu hedefler arasına katmak gerektiğini kaydetti. Bakan Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yılbaşından bugüne kadar 100'e yakın, tarif olarak da şöyle söyleyeyim hazır, patlama anında olabilecek olayı engelledik. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Türkiye'nin üzerine eğer fırsat verilirse hangi oyunların oynanabileceğini, Türkiye'yi istikrardan nasıl uzaklaştırmak isteyebileceklerini de biliyoruz. 7/24 çalışıyoruz ve buna fırsat vermeyiz. Polisimiz, Jandarmamız, Sahil Güvenliğimiz, istihbarat birimlerimiz hep birlikte güçlü bir mücadeleyi ortaya koymaya çalışıyoruz. Bu provokasyonları, Türkiye'nin huzurlu zeminini bozmaya yönelik 'Acaba gerçekleştirebilir miyim?' arayışlarına fırsat vermeyeceğimizi, başlarına ineceğimizi burada bir kez daha ifade etmek istiyorum."

- "POLSAN'a ayrı bir önem verdik"

POLSAN'dan yüksek beklentileri olduğunu dile getiren Soylu, "Ülkenin bu yüksek güvenlik sorumluluğunu alan her seviyeden arkadaşlarımızın emeklilik hayatlarını daha rahat geçirebilmeleri için, çalışırken de yine birtakım mali imkanlardan faydalanabilmeleri için, yıllarca emek verdikleri bu köklü teşkilatın, mali olarak da arkalarında olduğunu bilmeleri için, bunu sağlayabilmek için, POLSAN'a ayrı bir önem verdik." dedi.

Soylu, POLSAN'ın "ikinci miladı" olarak adlandırdıkları yeni dönemin, 12 Aralık 2018'de "Daimi Ortaklık Yasası" ile gerçekleştirildiğini, bu yasayla Emniyet Genel Müdürlüğü kadrosunda göreve başlayan memurların görevleri süresince, bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce göreve başlayan memurların ise isteğe bağlı olarak POLSAN'ın daimi ortağı olduklarını söyledi.

- "Bugünkü parayla emekli olduğunda 500 bin lira emekli ikramiyesi alacak"

Bu adım sayesinde POLSAN üye sayısının 40 binden 100 bin sınırına geldiğine dikkati çeken Soylu, "Bugün POLSAN'a üye olan memur arkadaşımız, bugünkü parayla emekli olduğunda 500 bin lira emekli ikramiyesi alacak. Bugün buna ulaşabilmenin gururu içindeyiz. Önümüzdeki 2 yıl için hedefimiz, üye sayımızı 150 binin üzerine çıkarmaktır." diye konuştu.

Soylu, POLSAN'ı evrensel ve modern finans kuralları çerçevesinde yönetmeye özen gösterdiklerini ve bundan taviz vermediklerini belirterek POLSAN'ın çok ciddi sıkıntıyla karşı karşıya bırakıldığı "Highway Outlet"in yüzde 100'ünü aldığını, netice itibarıyla "Highway Outlet" ve yakıt istasyonlarının çok başarılı ve karlı şekilde faaliyetlerini sürdürdüğünü dile getirdi.

POLSAN'ın şu anda aktüeryal olarak 5 milyara yakın teknik fazla verdiğini belirten Soylu, "Yaptığımız çalışmalar neticesinde, POLSAN'ın 2019 yılında 1 milyar 700 milyon lira olan toplam varlığı, 2020 yılında yüzde 26'lık büyümeyle 2 milyar 144 milyon liraya ulaştı. POLSAN, 2018 yılında 133 milyon lira, 2019 yılında 241 milyon lira, 2020 yılında ise pandemiye ve birçok sıkıntıya rağmen 305 milyon lira net kar elde etti." diye konuştu.

Soylu, POLSAN'ın, bankaların kredi faizlerinden daha düşük bir oranla 2020'de 13 bin ortağına toplam 316 milyon lira borçlanma hizmeti sunduğuna işaret ederek bunun önemli bir destek ve güvence olduğunu vurguladı. Genel Kurul'da alacakları kararla emeklilik katsayısının 0,96'dan 1,08'e yükseltileceğine dikkati çeken Soylu, bunun POLSAN üyelerinin emekli ikramiyelerinin yüzde 15-20 oranında artmasına imkan sağlayacağını bildirdi.

- "POLSAN'a gelin, üye olun"

İçişleri Bakanı Soylu, konuşmasında şunları kaydetti:

"Bizim hedefimiz, POLSAN'ı kendi grubunda bir rol model haline getirmektir. Ama bunu sadece bir tabela verisi olsun diye istemiyoruz. Emniyet teşkilatı mensuplarının, Türkiye'nin biraz önce tarif etmeye çalıştığım güvenlik yükünü paylaşırken çektiği zorlukların, sıkıntıların, bir ömrü buraya vakfetmenin karşılığını elbette ki tam anlamıyla ödeyemeyiz ama en azından buraya bir katkı vermek, polisimizin emekliliklerini bu şerefli üniformaya yakışır şekilde geçirmesini sağlayabiliriz. Gayretimiz bunun içindir. Buradan Türk Polis Teşkilatına da bir çağrım var. Şu anda 100 bin eşiğine geldik. Polis, bekçi 320 bin personelimiz var. Ağabeyleri, arkadaşları, kardeşleri ve Bakanları olarak talebim şu, POLSAN'ı güçlendirin, kendinizi güçlendirin. POLSAN'a gelin, üye olun. Bugün bundan kazançlı olarak çıkacak ve hakikaten emeklilikte bundan çok önemli bir sonuç elde edecek polis teşkilatımızın mensuplarıdır."

Konuşmaların ardından, 52. Olağan Genel Kurul Toplantısı'na devam edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber