İzmir'de yasa tasarısı protestosu

İzmir'de, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi üyeleri Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Yasa Tasarısı'nı protesto etti

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Şubat 2013 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İzmir'de yasa tasarısı protestosu

İzmir'de, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi üyeleri Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Yasa Tasarısı'nı protesto etti. Tasarısının yasalaşması ile doğa yıkımının önünün açılacağını öne süren Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi İzmir İl Örgütü Eş Sözcüsü Güneş Akçay, "1200'den fazla doğal sit alanı, bu tasarı yasalaşırsa korunan alan olmaktan tamamen çıkarılacak" dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi İzmir İl Örgütü, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda önümüzdeki günlerde görüşülecek Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Yasa Tasarısı'nı düzenledikleri basın toplantısı ile protesto etti. Alsancak Kıbrıs Şehit Caddesi'ndeki, Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde toplanan yaklaşık 50 partili, 'Tabiat Kanunu'nu Geri Çekin' pankartı arkasında yürüyüşe geçti. Topluluk 'Tabiatı bozuk yasa istemiyoruz', 'Doğanın sınırlarını siyasetçi çizemez', 'Tabiatı bu yasadan koruyun' yazılı dövizlerle, ıslık çalarak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde yaklaşık 400 metre yürüdü.

Buradaki bir alışveriş mağazası önünde topluluk adına basın açıklamasını okuyan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi İzmir İl Örgütü Eş Sözcüsü Güneş Akçay, yasanın temelinde tabiatı ve biyolojik çeşitliliği işletmelerin kullanıma açmak olduğunu söyledi. Yasa tasarı ile doğa sınırlarının ve koruma alanlarının siyasetçiler tarafından çizilmesine izin verildiğini savunan Akçay, "Tasarı ile Türkiye'de yüzölçümünün sadece yüzde 4'ünü kapsayan korunan doğal alanların, yani 41 milli park, 31 tabiatı koruma alanı, 107 tabiat anıtı, 184 tabiat parkı, 80 yaban hayatını geliştirme sahası, 12 Ramsar sulak alanı ve koruma altındaki binlerce ormanlık alan ile diğer doğal varlıkların geleceği de tehdit altına girmektedir. Bin 200'den fazla doğal sit alanı ise bu tasarı yasalaşırsa korunan alan olmaktan tamamen çıkarılacaktır. Bu haliyle yasa tasarısı ülkenin taraf olduğu sözleşmelere, Anayasa'nın doğal ve kültürel varlıkların korunmasına yönelik düzenlemelerine aykırıdır. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi olarak doğanın kullanıma açılması benimsenerek hazırlanan bu tasarının geri çekilmesini talep ediyoruz" dedi. Basın açıklamasının ardından partililer olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber