'Printer'ın hafızasında ihanet saklı

Böcek soruşturmasında tutuklanan Gökhan Vıcıl'ın evindeki aramada TÜBİTAK'a ait ve hafızalı bir printerin bulunduğu ortaya çıktı. Uzmanlar, Printer hafızasında paralel yapıya ilişkin önemli bilgiler çıkabileceğini dile getirdi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 04 Nisan 2015 08:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Printer'ın hafızasında ihanet saklı

Kübra Kara

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde Keçiören ikameti ve Başbakanlık Resmi Konutu'ndaki çalışma ofislerine yerleştirilen böceklerle ilgili hazırlanan sahte TÜBİTAK raporu üzerine tutuklanan böcekçilerle ilgili yeni bir bilgi ortaya çıktı. 20 Ocak 2015 tarihinde İstanbul Tuzla'daki evinde gözaltına alınan TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE) eski Müdürü Gökhan Vıcıl'ın evinde yapılan aramada TÜBİTAK'a ait özel donanımlı bir 'printer'a el konulduğu öğrenildi. Yapılan tüm işlemlerin kaydedildiği hafızaya sahip olduğu belirtilen 'printer', Ocak ayında Vıcıl'la birlikte Ankara'ya gönderildi. Uzmanlar, paralel yapının üssü olarak kullanılan TÜBİTAK'taki pek çok işlemin izine söz konusu 'printer'ın hafızasında rastlanabileceğine dikkat çekti.

POLİSLERİ AVUKATIYLA KARŞILADI

Ankara merkezli olarak paralel yapının TÜBİTAK ayağına yapılan operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan UKEA eski Müdürü Gökhan Vıcıl 20 Ocak 2015'te İstanbul Tuzla'daki evinde gözaltına alınmıştı. Eve gelen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Ekipleri'nin geleceğini önceden bilen ve avukatıyla birlikte hazır beklediği öğrenilen Vıcıl'ın gözaltı sırasında yapılan ev aramasında bir 'printer'a da el konuldu. Vıcıl'ın TÜBİTAK'a ait olduğunu belirttiği ve tutanağa geçirilen 'printer'ın TÜBİTAK'a özgü özel donanımlara sahip olduğu belirtildi. 'Printer', evde bulunan çok sayıda CD ile birlikte Vıcıl'ın beraberinde Ankara'ya gönderildi.

PARALEL YAPININ RAPORLARI SAHTE

TÜBİTAK'ta çalışan uzmanlar, söz konusu 'printer'ın yapılan işlemleri hafızasına alma özelliği bulunduğuna dikkat çekti. 'Printer'da yapılan tüm işlemlerin dökümünün çıkarılabileceğini belirten uzmanlar, TÜBİTAK'ı üs olarak kullanan paralel yapının pek çok işlemine bu 'printer'in hafızası aracılığıyla ulaşılabileceğine dikkat çekti.

3 KİŞİ HAKKINDA DAVA AÇILMIŞTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü, Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde ofisine böcek konulmasıyla bağlantılı soruşturma kapsamında TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz ile Gökhan Vıcıl ile birlikte toplam 3 kişi hakkında 'suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme ile resmi belgede sahtecilik' suçlarından tutuklanmalarına geçtiğimiz günlerde karar verilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber